Collega’s doodgeschoten advocaat zamelen geld in om zijn jonge kinderen te helpen

Portret van advocaat Derk Wiersum
Blauw advocaten Portret van advocaat Derk Wiersum
Enkele advocaten uit Amsterdam hebben de handen ineengeslagen om de twee kinderen van hun doodgeschoten collega Derk Wiersum te helpen. Ze hebben samen een stichting opgericht, de Stichting Derk Wiersum, “met als voornaamste doel een bijdrage te leveren aan een studiefonds voor zijn kinderen’”

Het initiatief is genomen door het kantoor waar hij tot een paar jaar geleden werkte, de familie weet er van. Zijn oud-collega’s daar schrijven: “Derk was naast een gewaardeerde collega van ons allemaal een fantastische echtgenoot en een liefhebbende vader van twee kinderen.” Het advocatenkantoor kreeg hulp van een paar collega’s die niet bij naam genoemd willen worden.

Signaal

Volgens een van de initiatiefnemers, advocaat Veerle Hammerstein, is het gezin nu beslist niet in geldnood. “Het is niet zo dat het nodig is, maar wij wilden als advocatuur een signaal afgeven. Het is voor ons een manier om iets voor hem te betekenen. We kunnen protesteren, maar we kunnen ook iets neerzetten wat blijvend is. Derk had altijd het beste met zijn kinderen voor.’’ 

Wiersum werd vorige week doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam. Hij was de raadsman van Nabil B., de kroongetuige in het proces rond een reeks liquidaties die zouden zijn uitgevoerd in opdracht van de voortvluchtige Ridouan Taghi. Vorig jaar werd de broer van de kroongetuige vermoord.

Mensen die willen doneren voor het fonds voor de kinderen van Derk Wiersum kunnen hier terecht. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • luc vanessa

    dit is het resultaat van het lakse optreden van justitie .En in nederland kennen ze er wat van

  • Rony De Sutter

    Laat men de inbeslaggenomen gelden van de drug-maffia (ook) daarvoor aanwenden.