Code oranje in door noodweer getroffen Zuid-Frankrijk

Vorige week is de bliksem ook ingeslagen op de gsm van een tienerjongen in de Frans-Belgische grensgemeente Escaudain. Zijn hand raakte daarbij deels verlamd.
EPA Vorige week is de bliksem ook ingeslagen op de gsm van een tienerjongen in de Frans-Belgische grensgemeente Escaudain. Zijn hand raakte daarbij deels verlamd.
De Franse autoriteiten hebben vandaag voor tien departementen in het zuidoosten van het land code oranje afgegeven. In die regio's is het al dagenlang slecht weer.

In Sète in het departement Hérault raakte deze middag een 25-jarige man gewond toen hij door de bliksem werd getroffen, aldus de zender TF1. Code oranje is onder meer afgegeven voor bij toeristen populaire regio's als de Ardèche, Gard en Drôme en aan de Middellandse Zee. In het departement Hérault zijn meerdere wegen langs de kust door het noodweer ondergelopen. De metereologische dienst voorspelt ook voor vannacht veel overlast door onweer.

Een negentienjarige Belgische studente verdronk woensdag in de Gorges de Galamus, een kloof in de Pyreneeën ten westen van Perpignan. Ze werd samen met enkele anderen verrast door een wolkbreuk. Het groepje probeerde te schuilen in een grot, toen het water daar plotseling steeg. De anderen konden zichzelf redden.