Cobra ontsnapt in Duitse stad, 30 mensen uit de buurt geëvacueerd uit hun huizen

Een woordvoerder van de stad geeft de pers een update bij het huis waar de cobra ontsnapte.
EPA Een woordvoerder van de stad geeft de pers een update bij het huis waar de cobra ontsnapte.
Politie en experts zoeken in de Duitse stad Herne al twee dagen naar een ontsnapte cobra. Het giftige dier ontsnapte zondag uit een woning. Diezelfde dag ontdekte een buurvrouw het dier in het trappenhuis en sloeg alarm. Sindsdien wordt gezocht naar de levensgevaarlijke cobra.

De politie van de stad in het Ruhrgebied laat weten geen idee te hebben hoever de slang sinds zondag is geglibberd. 

Na de melding kwamen de brandweer, een ambulance en twee slangenexperts in actie, maar van het dier is geen spoor meer. In de kelder werd wel een vervelde slangenhuid aangetroffen. Slangenexperts hebben onder andere op diverse plekken meel gestrooid in de hoop dat de slang zich door sporen zal verraden, zodat ze hem kunnen vangen. Ook is op de vloer dubbelzijdige plakband aangebracht om het dier op zijn vlucht te vertragen. 

Reptielenexperts, politie en brandweer zijn aanwezig.
EPA Reptielenexperts, politie en brandweer zijn aanwezig.

Twintig gifslangen

Het is onduidelijk hoe de slang is kunnen ontsnappen. Uit de woning waaruit het dier vermoedelijk ontsnapte, zijn inmiddels ongeveer twintig andere gifslangen gehaald. Zo’n dertig mensen uit omliggende huizen zijn geëvacueerd en mogen hun woning pas weer in als het dier is gevonden.

Volgens de Duitse autoriteiten had de eigenaar van de cobra een vergunning om de slang te houden. Bij de laatste controle bij de man thuis bleek alles in orde te zijn. Hij zegt echter dat de cobra niet van hem is. Na de ontsnapping van de slang is ’s mans vergunning voorlopig ingetrokken, weet nieuwssite WAZ.de. 

EPA

Beet levensgevaarlijk

Een slangendeskundige vertelt tegen de nieuwssite dat het gaat om een Indiase cobra, ook wel brilslang genaamd, met een geschatte lengte van 1 meter 40 tot 1 meter 60. Een beet van de slang is levensgevaarlijk, aldus de expert. Uit voorzorg staat tegengif gereed.

Wie de slang ziet, wordt gewaarschuwd het dier niet aan te raken en iedereen binnen een straal van 500 meter rond het giftige beest moet voorzichtig zijn. Voor het geval het dier gevonden wordt, staan her en der grijpstokken klaar. Ook is er een speciale kist voor het transport.

EPA
EPA5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy DESMET

  Een dergelijk gevaarlijk dier hoort niet thuis in een privéwoning !

 • jacques philips

  Wat voor gekken leven er hier in onze contreien en omringende landen hou dieren die hier thuis horen

 • Patrick Vriends

  Ontsnapt en zeer giftig en nog eens 20 andere gifslangen meegenomen wat bezielde deze man of wat was hij van plan dit is toch niet normaal.

 • Jan Hendrickx

  Het zou verboden moeten worden zulke dieren in huis te hebben !

 • Erwin Vandriessche

  Het zou echt verboden moeten worden zulke gevaarlijke dieren in private woningen te herbergen in terraria. Die dieren (reptielen) horen thuis in hun habitat de natuur van hun land! Men kan nog zo voorzichtig zijn en goed voor die dieren zorgen, het blijven gevaarlijke wilde beesten die in vrijheid willen overleven in de natuur en niet in menselijke nabijheid in een terrarium.