CNN-reporter haalt uit naar Trump: "Wij brengen de waarheid soms een stuk beter dan jij”

De journalist van CNN, Jim Acosta.
REUTERS De journalist van CNN, Jim Acosta.
De Witte Huiscorrespondent van de Amerikaanse nieuwszender CNN, Jim Acosta, heeft scherp uitgehaald naar de president tijdens een persconferentie gisteren. Volgens de journalist is CNN een stuk beter in de waarheid vertellen dan Trump.

Het conflict kwam tot stand nadat de reporter aan Trump vroeg of hij kon beloven aan het Amerikaanse volk dat hij geen steun van andere landen zou accepteren. Die vraag kwam er nadat eind vorige week bekend werd dat Rusland Trump zou helpen om herverkozen te raken tijdens de presidentsverkiezingen later dit jaar. CNN en andere media berichtten later dat hun bronnen de inmenging overschat hebben.

Trump antwoordde op de vraag van de reporter: “Ik wil geen hulp. Als je kijkt naar wat CNN, prachtige zender, zei... Hebben ze zich niet verontschuldigd voor dingen te zeggen die niet waar zijn?” Waarop Acosta op zijn beurt uithaalde: “Meneer de president, ons verslag over de waarheid is soms een stuk beter dan dat van jou.” 

President Trump tijdens de persconferentie.
AFP President Trump tijdens de persconferentie.

“Slechtste berichtgeving ooit”

Daar was Trump niet bepaald blij mee. “Jullie hebben waarschijnlijk de slechtste berichtgeving in de geschiedenis van alle omroepen”, aldus de president van de VS.

CNN zei eerder al dat de zender de laatste drie jaar geviseerd wordt door Trump. De president zou hun verzoeken om interviews weigeren en de journalisten denigreren. Jim Acosta werd eerder verbannen van persconferenties, tot de rechtbank hem weer de toegang gaf tot het Witte Huis.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Soms wel ja. Maar doorgaans niet.

 • Jean Petermans

  " Soms", dat is ook niet al te geruststellend.

 • jan wuyts

  Best te begrijpen dat Acosta van de persconferenties verbannen was hij wil zelf aan politiek doen zijn job is vragen stellen en zeker niet zijn mening te spuien maar daar is CNN om bekend.

 • Gilles Standaert

  Dat Trump liegt weten we, dat CNN nog harder liegt weten we ook. Afvoeren AUB.

 • albert pike

  met de nadruk op soms