Clooney schenkt 321.000 euro aan Darfoer

Ook Brad Pitt (l) en Matt Damon (centraal) maken deel uit van Clooney's organisatie.
UNKNOWN Ook Brad Pitt (l) en Matt Damon (centraal) maken deel uit van Clooney's organisatie.

De mensenrechtenorganisatie van filmster George Clooney heeft 500.000 dollar (321.000 euro) geschonken aan het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties. Het geld is bedoeld voor de Sudanese regio Darfoer.

De door Clooney opgerichte organisatie Not On Our Watch, waar zijn collega's Brad Pitt en Matt Damon ook deel van uit maken, vraagt aandacht en geld voor Darfoer en heeft inmiddels meer dan zes miljoen euro opgehaald.

Kritieke fase
Eerder deze week waarschuwde het Wereldvoedselprogramma dat het, bij gebrek aan geld, er niet in zou slagen genoeg vluchten naar Soedan te onderhouden om de meest nodige goederen te bezorgen. "Het programma bevindt zich in een kritieke fase. Als er niet meteen geld bij komt, raakt de humanitaire hulpverlening in de regio verlamd", zei Clooney.

Het afgelopen jaar heeft het Wereldvoedselprogramma tussen de twee en 3,2 miljoen mensen in Darfoer van eten voorzien. Het regenseizoen tussen mei en oktober kan dat aantal nog eens verdubbelen. De organisatie bedankt Clooney en hoopt dat anderen zijn voorbeeld volgen. (novum/odbs)

UNKNOWN