Clintons voorsprong op Trump geslonken

REUTERS
Indien er in de VS nu presidentsverkiezingen zouden zijn, dan zou de Democratische kandidate Hillary Clinton het halen van de Republikein Donald Trump, die wellicht de investituur van zijn partij krijgt. Dit blijkt vandaag uit een opiniepeiling voor het NBC News die ook aangeeft dat de vroegere minister van Buitenlandse Zaken terrein heeft verloren.

Clinton heeft in de jongste enquête drie procentpunt voorsprong op de vastgoedmagnaat, waar dat vorige week nog vijf procentpunt was.

De peiling is gehouden van 9 tot 15 mei, onder 14.100 volwassenen van wie er 12.507 zeggen dat ze geregistreerde kiezers zijn. De foutmarge bedraagt plus en min 1,2 procentpunt.

Henry Kissinger
Op gezag van een vooraanstaande campagnemedewerker van Trump melden NBC en de krant Washington Post vandaag dat de miljardair deze week een ontmoeting zal hebben met de vroegere (Republikeinse) minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger.

Trump, wiens uitspraken over buitenlands beleid alarmbellen bij sommigen in zijn eigen partij hebben doen rinkelen, heeft al meerdere keren over de telefoon met het zwaargewicht van de regering-Nixon gesproken. Of de discussie van morgen in New York de eerste fysieke is, wist de medewerker niet.