Clever koppel kan door nonchalance eigenaars straat kopen in peperdure villawijk en nu maakt het zich klaar om er munt uit te slaan

Facebook
Een koppeltje uit San Jose heeft de aankoop van zijn leven gedaan. Tina Lam en Michael Cheng konden door een speling van het lot een doodlopende privéstraat kopen in een peperdure villawijk in de Amerikaanse stad San Francisco. Ze betaalden er 77.000 euro voor en willen nu een centje verdienen aan de bewoners van de 38 huizen die er staan en gemiddeld meer dan 4 miljoen waard zijn.

De doodlopende straat in kwestie luistert naar de naam Presidio Terrace en ligt in het noorden van de stad, vlakbij de Golden Gatebrug. Onder meer Nancy Pelosi - de partijleider en fractieleider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden - had er vroeger een optrekje. De exclusieve wijk wordt afgesloten door een hek met een bewaker erbij om nieuwsgierigen buiten te houden. (lees hieronder verder)

Google Maps

Maar de straat, de voetpaden en de publieke ruimten behoren nu dus toe aan Tina Lam en Michael Cheng. Want zonder dat de gegoede bewoners het wisten, liet de beheersraad van de wijk het meer dan 30 jaar na om een jaarlijkse belasting van 11 euro te betalen. De rekening werd naar een vroegere boekhouder gestuurd, die intussen al langs was verhuisd.

Investering
Toen de rekening tot 842 dollar was opgelopen, interesten en boetes meegerekend, werd een clausule in de wet van kracht die de opdracht gaf om de straat openbaar te verkopen. Lam en Cheng deden twee jaar geleden een bod en haalden de buit binnen. En nu willen ze ook iets gaan verdienen aan hun investering. Zo willen ze de bewoners onder meer laten betalen om te parkeren op een van de 120 parkings in hun eigen straat. Ze vroegen ook aan de beheersraad van de wijk of die geïnteresseerd was om de straat terug te kopen. Mocht dat niet zo zijn, overwegen ze ook om de straat aan iemand anders te verpatsen. Met een beetje winst, dat spreekt voor zich. (lees hieronder verder)

Facebook

De bewoners van de straat laten zich niet uit het lood slaan. Volgens hen is de aankondiging dat ze parkeergeld zullen moeten betalen gewoon een bedreiging die hen ertoe aan moet zetten om de straat tegen een flinke meerprijs terug te kopen. Ze zoeken nu naar een legale manier om de verkoop teniet te doen. Volgens het belastingkantoor van San Francisco is er echter niets tegen te beginnen. En dat zegt ook de stad zelf. "99 procent van de eigenaars van een woning in San Francisco weten wat ze moeten doen en betalen hun belastingen op tijd. En ze houden hun mailadres up-to-date", aldus woordvoerder Amanda Fried. "We kunnen nu niets meer doen aan de verkoop."

Ingenieur
Tina Lam - een ingenieur in Silicon Valley, die in Hongkong werd geboren - zegt een immigrant te zijn van de eerste generatie, die verliefd werd op de stad. "Ik wilde gewoon iets bezitten in San Francisco omdat al van bij de eerste keer dat ik hier kwam de stad mijn hart sneller deed slaan." Dat haar partner een vastgoedmakelaar is, zal zeker geholpen hebben.

Facebook26 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Resist You

  American fake dreams!!!

 • Gun A

  Jongens toch er zijn er hier weer jaloers en gefrustreerd. Ge zou het zelf ook doen

 • Hendrik Somers

  Als uw huis meer dan 4miljoen dollar waard is koopt ge uzelf gewoon een helikopter.

 • Spock Cpt

  Dan had ik daar niet blijven wonen denk ik. Schandalig! Maar ook wel slim gezien.

 • Bert Zonneveld

  Als dat koppel die straat kon kopen dan konden die anderen dat toch ook? Niks geen graaiers maar mensen die gebruik maakten van de gelegenheid. Wie zou dat niet doen? Ik wel als ik het wist en als ik het geld zou hebben. De bewoners van die huizen daar balen gewoon omdat zij ernaast grepen. Die gasten zijn gewoon jaloers omdat dat koppel slimmer was.