Claudio (35) besmette meer dan 200 vrouwen met hiv, terwijl hij al 11 jaar wist dat hij lijdt aan het virus

Claudio Pinti zou al "zeker elf jaar geleden" de diagnose gekregen hebben dat hij hiv-positief was, maar vertelde zijn bedpartners niks over zijn toestand en nam ook geen voorzorgsmaatregelen.
RV Claudio Pinti zou al "zeker elf jaar geleden" de diagnose gekregen hebben dat hij hiv-positief was, maar vertelde zijn bedpartners niks over zijn toestand en nam ook geen voorzorgsmaatregelen.
De Italiaanse politie heeft een 35-jarige truckchauffeur opgepakt die meer dan 200 vrouwen heeft besmet met hiv. Claudio Pinti zou al "zeker elf jaar geleden" de diagnose gekregen hebben dat hij hiv-positief was, maar vertelde zijn bedpartners niks over zijn toestand en nam ook geen voorzorgsmaatregelen.

Volgens de politie ontkende de man bij zijn arrestatie dat hij lijdt aan het virus, dat zoals bekend aids veroorzaakt. Pinti was een regelmatig bezoeker van datingwebsites. Via onbeschermde seks besmette hij op die manier naar schatting meer dan 200 vrouwen.

Pinti werd geklist nadat één van zijn recente partners naar het ziekenhuis trok omdat ze zich ziek voelde. Daar ontdekten de dokters dat ze het hiv-virus had opgelopen.

De autoriteiten roepen mogelijke slachtoffers op de politie te contacteren. Tegen de gewoonte in werd zelfs een foto van de verdachte vrijgegeven zodat mensen hem kunnen herkennen. Volgens een politiewoordvoerder zijn vrouwen niet happig om naar buiten te treden omdat ze met een gevoel van schaamte kampen.

In een gelijkaardige zaak veroordeelde een rechtbank in Rome vorig jaar een man tot 24 jaar cel. Hij besmette meer dan 30 vrouwen met hiv, onder wie een zwangere vrouw die het virus doorgaf aan haar zoon.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jonathan Clauw

  Den bak in!kben zelf hiv positief en als ge da ebt Zedde gij de persoon die de verantwoordelijkheid heeft om mensen in te lichten en et Ni na 100 keer pas te gaan vertellen of zeer laten achter komen dieje kerel is gwn het ideale voorbeeld van iemand da schuldgevoelloos is en gwn den bak in moet gedraaid worden voor de rechter moet gedaagd worden want geloof het hij gaat al die vrouwen kunnen betalen en et zal Ni over klein bedragen gaan

 • Tina Colpaert

  die vrouwen zijn evenveel schuldig vrij met condoom!

 • Nils De Vriendt

  Azo ne rare snuiter, maar toch geliefd blijkbaar

 • Clement Asselman

  Dames hou uw broek wat langer aan en stop met onveilige seks!

 • Maxime Vanmaercke

  Om te beginnen ontspannen. Verder de cel in voor de rest van zijn dagen.