Cirque Du Soleil-artiest valt te pletter tijdens optreden

Beelden van de Volta-opvoering in Brussel eind vorig jaar.
BELGA Beelden van de Volta-opvoering in Brussel eind vorig jaar.
Een Cirque du Soleil-artiest is om het leven gekomen nadat hij gisteren ten val kwam tijdens een optreden in Florida. 

Cirque du Soleil plaatste een bericht op hun Twitteraccount waarin ze het trieste nieuws meedeelden. De artiest Yann Arnaud kwam ten val bij het uitoefenen van een act aan ringen in de lucht. Na het ongeval werd hij meteen afgevoerd naar het ziekenhuis, maar overleed daar aan zijn verwondingen. Yann was al 15 jaar aan de slag als artiest bij Cirque du Soleil en was dus zeker niet aan zijn proefstuk toe. 

Momenteel reist het gezelschap de wereld rond met hun Volta-show. Eind vorig jaar zetten ze hun tenten zo ook op in België. Hoe het nu verder moet met die show, is niet helemaal duidelijk. De twee shows in het Amerikaanse Tampa werden alvast afgelast. Cirque du Soleil laat weten dat hun prioriteit momenteel ligt bij het verwerken van het verlies. Ze geven ook aan dat ze hun volledige medewerking zullen verlenen aan het onderzoek naar het ongeval.

Het is overigens niet de eerste keer dat een artiest overlijdt tijdens een tournee.  In 2016 liet Olivier Rochette het leven na een ongeval met een heftruck bij het klaarzetten van het podium.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lieve Vandamme

  Dramatisch ongeval!! Rust in vrede....

 • René Lippeveld

  Er zijn genoeg mensen vallen met de fiets, zelfs te voet of thuis van de trap, en dood zijn. Dat is het punt niet. Maar, Louis, ik zie Theo toch nergens verkondigen dat dit moet verboden worden. Het is een zeer spijtig ongeluk en de man had evengoed in goede gezondheid tachtig kunnen worden. Laten we het daarbij houden, mijn medeleven voor alle nabestaanden.

 • raf janssens

  sterkte aan heel de groep en de familie

 • Louis Heyens

  Rust in vrede !!! ... en aan theo van hoof wil ik zeggen dat ze dan elke turnsport, paardrijden, wielrennen,voetballen, snowboarden, schansspringen, alpinisme, stuntvliegen, ... ook moeten verbieden. Enkel schaak- en damsport is dan nog toegelaten want daarbij vallen (volgens mijn weten) geen gekwetsten en / of doden.

 • José Gonzales

  Heel erg Rip