Circusleeuwin bijt meisje in het gezicht in Rusland

Getty Images/iStockphoto
Een circusleeuwin heeft tijdens een voorstelling in het zuiden van Rusland een vierjarig meisje gebeten. Het kind raakte gewond in het gezicht en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. 

De autoriteiten omschreven haar gezondheidstoestand als stabiel. Het meisje werd na het incident van gisteren in de regio Krasnodar aan de Kaukasus geopereerd. De kleuter zat op de eerste rij achter een hek.

In een filmpje, dat door toeschouwers werd opgenomen en door de lokale media werd verspreid, is te zien hoe het dier zich van zijn dierentemmer lostrekt en naar het meisje toeloopt. Toeschouwers schoten het kind ter hulp. De circusdirecteur werd opgepakt.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mi Janssens

    Die leeuwin moest gewoon leven in het wild, vrij naar haar normen. Niet opgesloten en soms met mishandeling afgericht. Ik hoop dat het kindje snel kan herstellen.

  • ANN LIMBOS

    Dieren horen NIET in een circus. De mensen die er werken kunnen den aap uithangen.

  • Martine Deweirdt

    Spijtig voor het meisje? Maar hier wordt nog eens bewezen dat wilde dieren in het wild moeten leven en niet in een circus of een zoo. Martine Deweirdt