Circa 200 hectare dennenbossen vernield in de buurt van Carcassonne

Archieffoto.
AFP Archieffoto.
Een brand heeft circa 200 hectare dennenbossen en andere mediterrane vegetatie vernield in het departement Aude (in het zuiden van Frankrijk; nvdr). Zo'n 160 brandweerlieden bestreden het vuur, er werden ook blusvliegtuigen ingezet. Woningen werden gelukkig niet bedreigd.

De brand ontstond om een vooralsnog onbekende reden rond 16 uur in de gemeente Montirat, ten zuidoosten van Carcassonne. Naast 160 brandweermannen werden ook vier Canadair- en een Dash-vliegtuig ingeschakeld.
Omstreeks 20 uur werd het vuur nog aangewakkerd door windstoten van 40 kilometer per uur.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Apatride

  Volgens de franse media is het al 900 hectare

 • geert noels

  Meestal aangestoken.. Pyromanen levenslang opsluiten of verplichte dienst bjj brandweer.

 • Jan Verstrepen

  Daar is het jaarlijks prijs je moet maar eens ginder rondlopen je zult direct begrijpen waarom.

 • Edmond Dillien

  Het is nu toch al enkele jaren aan de gang dat er overal bosbranden ontstaan of aangestoken worden, zou Europa niet stilaan eens moeten gaan denken aan een deftig blusvliegtuigen squadron, er zijn er al een deel maar die staan ergens aan de grond terwijl er misschien 200 km verderop een brand is maar in een ander land, denk er eens over politici je wil toch ook een Europese legermacht.