Chrysler Building, één van de bekendste wolkenkrabbers in New York, staat binnenkort te koop

De Chrysler Building.
Getty Images/iStockphoto De Chrysler Building.
De Chrysler Building, de iconische wolkenkrabber in Manhattan, wordt verkocht. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De hoofdeigenaar van het gebouw onderzoekt momenteel hoe het iconische gebouw op de markt zal worden gebracht.

Een investeringsfonds dat beheerd wordt door de golfstaat Abu Dhabi had in de zomer van 2008 zowat 800 miljoen dollar betaald om 90 procent van de aandelen van het gebouw in handen te krijgen. Volgens bronnen van Wall Street Journal is dat investeringsfonds, dat intussen een onderdeel vormt van Mubadala Investment Co., intussen weer van plan om dat aandeel van de hand te doen.

De vastgoedreus CBRE werd ingeschakeld om de verkoop af te handelen. Een vertegenwoordiger van Mubadala weigert voorlopig commentaar te geven op de berichten.

Heel even hoogste ter wereld

De Chrysler Building werd tussen 1928 en 1930 gebouwd en is een van de bekendste voorbeelden van de Art Deco-architectuur. Het 319 meter hoge gebouw was destijds voor heel even het hoogste ter wereld, alvorens te worden onttroond door de Empire State Building, die 381 meter hoog is.  

Zicht op Manhattan, met links de Chrysler Building en rechts de Empire State Building.
thinkstock Zicht op Manhattan, met links de Chrysler Building en rechts de Empire State Building.

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.