Exclusief voor abonnees

Chroom-6 is ‘dodelijker dan asbest’, maar voor Europa is stof oké

Kans is groot dat bedrijven kankerverwekkend chroom-6 mogen blijven gebruiken

► De Duitse auto-onderdelenmaker ZF Friedrichshafen is een van twaalf bedrijven die donderdag wellicht de toestemming krijgen om chroom-6 te blijven gebruiken.
Felix Kästle/picture-alliance/dpa/AP Images ► De Duitse auto-onderdelenmaker ZF Friedrichshafen is een van twaalf bedrijven die donderdag wellicht de toestemming krijgen om chroom-6 te blijven gebruiken.
De kankerverwekkende stof chroom-6 is in de EU verboden, maar de Commissie wil een resem bedrijven toelaten het goedje toch nog jarenlang te gebruiken. 'Terwijl er wel degelijk veilige alternatieven zijn.'

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Werner Dierckx

  Belgie het land van gezever, en later als de mensen ziek worden afkeuren wegens beroepziekte. Pensioen leeftijd verhogen zodat deze zeker niet meer aanbod komen.

 • Marc Van den Daele

  Het meest opvallende aanheel deze situatie: het zijn alweer Duitse bedrijven die op hun achterste poten staan omdat ze niet voldoende grove winst kunnen maken. ZF(fabrikant versnellingsbakken BMW) Grohe enz

 • Daniel Corstjens

  Werk er dagelijks mee en inderdaad,er is geen kat die zich iets aantrekt of je er van dood gaat of niet,zelfs onze regering niet wat ik moet nog 4 tot 6 jaar langer werken in die rotzooi!!!!

 • Johan Vervaeck

  Als er maar één dode valt, is dit één dode teveel en moet deze kankerverwekkende stof onmiddellijk verboden worden. Wat een egoïsme in enkele reacties hier.

 • Johan Apatride

  Ach ja, de lobbies hebben weer hun werk goed gedaan.Chroom 6, glyfosaat, EDTA, fijn stof,.... De algemene gezondheid telt niet als er grof geld mee te verdienen valt.