Christopher kan schutter El Paso op heldhaftige wijze afleiden, maar wordt zelf geraakt. En dan vindt hij zijn beschermengel

Held Christopher Grant met zijn beschermengel Donna Sifford
CNN Held Christopher Grant met zijn beschermengel Donna Sifford
Het moest een kort bezoek aan de supermarkt worden samen zijn moeder. Maar de shoppingtrip in El Paso is uitgedraaid op een strijd op leven en dood voor Christopher Grant. De man kwam oog in oog te staan met de schutter en wist hem op briljante wijze af te leiden, maar betaalde daar wel een hoge prijs voor. Gelukkig kan de gewonde Amerikaan de hartverscheurende gebeurtenissen van die fatale dag nog wél navertellen omdat hij zelf kon rekenen op een beschermengel.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een 21-jarige schutter richtte zaterdag een bloedbad aan in een Walmart in El Paso in de staat Texas. Hij schoot 22 mensen dood. Maar het is op zo’n tragische momenten dat helden opstaan. Christopher Grant was één van hen. Toen hij zag hoe de dader in een sneltreinvaart kogels begon af te vuren op weerloze slachtoffers, besloot hij zijn leven op het spel te zetten en de schutter af te leiden.

“Handgranaat”

Dus begon de man met flessen naar de dader te gooien zodat hij werd gehinderd tijdens het schieten. Toen moest Christopher zelf wegduiken want de schutter kreeg hem in het vizier. “Hij begon opnieuw te schieten. Ik dacht: ‘Oh mijn God, die man vuurt kogels af op me’,” aldus Christopher. De held werd geraakt. Het deed vreselijk pijn: “Het was net alsof iemand een handgranaat vlak bij mijn rug had laten ontploffen.”

Ondertussen begonnen mensen wanhopig te bidden. Ze smeekten de schutter om hen niet dood te schieten. Christopher lag nog altijd gewond op de grond. 

En toen vond de held - die zijn eigen leven op het spel had gezet - zijn eigen engel. Douanebeambte Donna Sifford bekommerde zich om hem en hielp hem naar een ambulance.

“Niet fair”

“Zij was mijn beschermengel”, vertelde hij geëmotioneerd en tegen de tranen vechtend aan CNN. “Ik sta bij haar voor altijd in het krijt want ik ben ervan overtuigd dat ze mijn leven heeft gered.” Ondanks het feit dat hij zelf ternauwernood aan de dood ontsnapte, zei Christopher: “Ik denk niet dat ik het verdiende om te overleven zoals die kinderen het niet verdienden om te sterven. Het is gewoon niet fair.

Wat Christopher gedaan heeft tijdens het bloedbad, wordt door ooggetuigen omschreven als heroïsch. Maar de Amerikaan blijft nuchter onder al die lof die hem wordt toegezwaaid: “Ik heb gedaan wat elke goede persoon zou doen. Dat is alles.”
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Baert

  Grote held .

 • Norbert Bauwens

  Medal of honor voor die man.

 • Elisa deJong

  Klasse

 • Frederik Janssens

  Is inderdaad een held. Hij heeft zijn eigen leven op het spel gezet om de schutter af te leiden en een paar mensenlevens te redden. Chapeau en ik wens hem een spoedig herstel toe.

 • Tobias Bouten

  Held