Christelijke studio verfilmt tragedie van voetballertjes in grot

Archiefbeeld van reddingsactie
Photo News Archiefbeeld van reddingsactie
Het verhaal van de Thaise voetballertjes in hun grot komt naar het witte doek. De onafhankelijke Amerikaanse studio Pure Flix gaat daar zijn tanden inzetten. Normaalgezien maken ze enkel christelijke prenten, maar voor dit “inspirerende verhaal” maken ze een uitzondering.

De onafhankelijke filmstudio Pure Flix gaat het verhaal van de voetballertjes die vastzaten in een grot verfilmen. Dat bevestigt CEO Michael Scott in een video op Twitter.

Het productiebedrijf staat bekend om zijn christelijke producties. Op hun palmares staan ondermeer titels als God’s Not Dead en The Case for Christ. Dat dit verhaal geen katholieke invalshoek heeft, is volgens Scott geen probleem. “Het is niet nodig om een christelijke film te maken, het moet gewoon een inspirerende film zijn.”

30 tot 60 miljoen dollar

Scott –die zelf naar Thailand trok- sprak al met heel wat betrokkenen. Hij deed zijn plannen uit de doeken bij zo’n 90 duikers en kon door zijn vele Thaise contacten zelfs al met de familieleden van de jongetje spreken.

In de komende weken zullen de screenwriters worden aangetrokken. Er wordt alvast een budget van 30 tot 60 miljoen dollar begroot.

De shoots zullen waarschijnlijk plaatsvinden in Thailand zelf. Pure Flix draaide daar in de voorbije jaren al 5 andere films.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Peter Buyck

    Waauw, het laatste slachtoffer is nog niet eens naar huis of 'Hollywood' ruikt alweer het grote geld...