Cholera uitgebroken in Noord-Mozambique

EPA
In het noorden van Mozambique is cholera uitgebroken een week nadat de cycloon Kenneth over het gebied is getrokken.

De wervelwind trok vorige week donderdag met verwoestende kracht over de provincie Cabo Delgado. Met windsnelheden van 280 kilometer per uur werden complete dorpen van de kaart geveegd. Zeker 41 mensen verloren het leven. Het gebied werd getroffen door overstromingen en hevige regenval.

Na de doortocht van cycloon Kenneth zijn ongeveer 21.000 mensen ontheemd. De cycloon heeft ongeziene schade veroorzaakt. Dat meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

“De schade veroorzaakt door cycloon Kenneth is onbeschrijfelijk”, aldus Katharina Schnoering, hoofd van IOM in Mozambique. “Het gebied is zwaar getroffen, duizenden gezinnen zijn ontheemd, met hun hebben en houden verwoest.” De IOM stelde opvangpakketten ter beschikking van mensen die door de storm dakloos zijn geraakt.

In maart trof een andere cycloon met de naam Idai het land. Honderden mensen kwamen om het leven en tienduizenden raakten ontheemd. Ook Malawi en Zimbabwe kregen met de cycloon te maken. De Wereldbank maakte bekend ongeveer 700 miljoen dollar vrij te maken voor de drie landen.

AFP
AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.