Chinese vrouw met malware opgepakt in Trumps buitenverblijf Mar-a-Lago

Donald Trump en zijn vrouw Melania.
Photo News Donald Trump en zijn vrouw Melania.
In het resort Mar-a-Lago in Florida, waar president Donald Trump verbleef, is zaterdag een Chinese opgepakt die in het bezit was van verschillende telefoons, ‘malware’ en twee Chinese paspoorten. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten die vandaag gepubliceerd werden.

Zhang Yujing, afkomstig uit de Volksrepubliek China, beweerde dat ze naar het zwembad van de club wilde gaan om de eerste controles te passeren, blijkt uit het verslag van haar arrestatie. Ze profiteerde van het feit dat op de lijst met geaccrediteerde personen een naamgenoot stond, en van de taalbarrière. Zo kon ze de controlepost passeren. 

Met een golfkarretje werd de vrouw vervolgens naar de receptie van het complex gebracht, waar ze zei dat ze uitgenodigd was voor een evenement van een Amerikaans-Chinese vriendschapsgroep van de VN.

Malware

De receptioniste, die geen spoor vond van het evenement, sloeg alarm. Tijdens haar verhoor stelden de veiligheidsagenten van de president vast dat de Chinese vier smartphones bij zich had, een computer, een harde schijf en een USB-stick met ‘malware’.

De vrouw is beschuldigd van het afleggen van valse verklaringen en van het binnendringen van een beveiligde plek. Ze kon echter niet tot bij de president raken. Die was op het moment van de feiten aan het golfen in een ander deel van de club.

Mar-a-Lago, de residentie van Trump in Florida, gezien door magrovebomen.
AP Mar-a-Lago, de residentie van Trump in Florida, gezien door magrovebomen.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wesley Gevaert

    En hij was weer aan het golfen. Als hij niet golft is hij aan het tweeten of tv aan het kijken. Als hij buitenkomt is het voor een rally waar alleen Republikeinen welkom zijn. Wat een inpartijdige harde werker toch die Trump.

  • Emile De Smedt

    Het is al poosje stil rond Trump.Democraten in geld,met adem nood of leugen register uitgeput.

  • Laurent Van De Velde

    In Mar-A-Lago loop je zomaar niet binnen... 200.000 dollar om in aanmerking te komen en dan jaarlijks 15.000 dollar kosten. 215.000 dollar verder heb je enkel de mogelijkheid om daar te verblijven voor 2000 dollar per nacht. Dus die vrouw was geen vreemde die zomaar is binnen gewandeld. Veel leden blijven er weg als Trump daar is vanwege de vele Secret Service checkpoints..