Chinese toerist sterft na aanval nijlpaard

photo_news
In Kenia is een Chinese toerist tijdens het fotograferen van nijlpaarden aangevallen door een van de zwaargewichten. De 66-jarige man overleefde de aanval niet. Dat melden de Keniaanse autoriteiten.

De toerist was plaatjes aan het schieten bij het Naivasha-meer, ten noordwesten van hoofdstad Nairobi, toen het dier hem in het vizier kreeg. De man werd gebeten door het nijlpaard en overleed op weg naar het ziekenhuis.

Een 62-jarige landgenoot van het dodelijke slachtoffer werd ook aangevallen, maar kwam er vanaf met blauwe plekken.

De hippopotamus wordt door de parkbeheerders opgespoord.

Dit jaar vielen door aanvallen van nijlpaarden al zes dodelijke slachtoffers aan het meer, dat populair is bij toeristen. Dat zou te wijten zijn aan het gestegen waterpeil, waardoor de nijlpaarden steeds verder op de oever grazen en zich zelfs in de buurten van hotels en tentenkampen wagen op zoek naar gras. 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Iggy van den Haesevelde

  Da beest voelde em bedreigt dusja

 • Jos verelst

  Je hebt van een nijlpaard niets te vrezen zolang je uit zijn terotorium blijft ....

 • danny meulders

  1 van de gevaarlijkste dieren op aarde , ze zien eruit als een log traag gevaarte maar schijn bedriegt

 • eric maier

  het gestegen waterpeil is de oorzaak... niet de aanbouw van hotels etc aan de rand van het meer, in de nijlpaarden hun habitat Ze sporen het betreffende nijlpaard op.. maw we gaan het afknallen. De schuld ligt eerder bij de mens.

 • pierrette pierrette walraevens

  Afschaffen die safari's laat die beesten met rust!