Chinese spermabank wil enkel "communistisch zaad"

Beeld ter illustratie.
Thinkstock Beeld ter illustratie.
Een spermabank in de Chinese hoofdstad Bejing eist van donoren "communistisch zaad". Zo staat te lezen in een oproep van het universiteitsziekenhuis van de stad. 

Enkel donoren die de communistische grondbeginselen onderschrijven zijn welkom. Zo moeten de mannen garanderen dat ze loyaal zijn aan de communistische partij die het land strak regeert. Dat bericht The Telegraph. 

Daarnaast staat in de oproep te lezen dat alleen mannen van 20-45 jaar oud mogen reageren. De mannen moeten beschikken over "een goed karakter" en "fatsoenlijke manieren". Bovendien mogen ze "geen politieke problemen" hebben. Wie wil doneren, kan tot zo’n 800 euro vergoeding krijgen. 

China hoopt het aantal spermabanken op te schroeven, zodat de overheid het geboortecijfer van het land kan verhogen. Verschillende Chinese media berichten dat ongeveer 40 miljoen vrouwen en mannen met vruchtbaarheidsproblemen kampen in China. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fredien Vandervekens

  Onze Hedebouw zijn valies staat klaar. Die wordt nog rijk, in China.

 • Erik Henderickx

  Ziet het wit, dan is het geen communistisch zaad. Dat ziet per definitie rood zeker?

 • Christine Laevers

  Vruchtbaarheidsproblemen in China ? Neen toch ? Het land van de eeuwige glimlach waar het toxische hand in hand gaat met het eetbare. Van Chinese brol komt brol.

 • Marc Spandel

  Wat is het verschil tussen communisme (iedereen gelijk voor de wet) en de Belgische democratie (volgens de grondwet ook iedereen gelijk voor de wet)? In feite is er géén verschil, want wat de grondwet ook mag garanderen... net zoals in een communistisch land zijn er ook hier bepaalde 'onschendbare klassen' waarvoor de regel van 'iedereen gelijk voor de wet' niet telt!.

 • Pascal De Groote

  Wat wil je met zo'n luchtkwaliteit, zal er niet op beteren.