Chinese provincie sluit alle glazen bruggen na dodelijke ongelukken

Nadat in 2016 de glazen brug van Zhangjiajie – een brug die 430 meter lang en wel 300 meter hoog is – geopend werd, leek een nieuwe trend te zijn gezet.
epa Nadat in 2016 de glazen brug van Zhangjiajie – een brug die 430 meter lang en wel 300 meter hoog is – geopend werd, leek een nieuwe trend te zijn gezet.
De Chinese provincie Hebei heeft al haar glazen attracties - waaronder de beruchte ‘langste glazen brug’ in Hongyagu - gesloten. De maatregel werd getroffen nadat enkele toeristen gewond raakten of zelfs stierven na een ongeluk op een van de 2.300 glazen attracties in China.

Nadat in 2016 de glazen brug van Zhangjiajie – een brug die 430 meter lang en wel 300 meter hoog is – geopend werd, leek een nieuwe trend te zijn gezet. Al snel werden tal van soortgelijke glazen attracties gebouwd om tegemoet te komen aan sensatiezoekende toeristen.

Naar schatting zouden er maar liefst 2.300 glazen bruggen gebouwd zijn, verspreid over het land. Daarvan ook een dertigtal in Hebei, in het noordoosten van China. Maar al snel zouden de grote gebreken van zulke glazen toeristische attracties blijken. 

Zo viel er in 2016, vlak na de opening, al een eerste gewonde nadat er enkele vallende rotsen op hem belandde bij het oversteken van de glazen brug van Zhangjiajie. Een jaar later viel er dan weer een dodelijk slachtoffer in de provincie Hubei. Ook eerder dit jaar stierf een toerist elders in China nadat hij uitgleed over een gladde glazen brug. Nog eens zes andere toeristen raakten ernstig gewond.

Zodus beval de Chinese overheid de lokale autoriteiten om “uitgebreide veiligheidsbeoordelingen” uit te voeren. In Hebei werd daarop besloten om alle glazen attracties simpelweg op te doeken. Daaronder ook de brug in Hongyagu, die tot in mei met een lengte van 488 meter ’s werelds langste bewandelbare glazen brug was.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ingrid Vantroostenberghe

  Tja zoveel mogelijk money binnenrijven

 • robrecht Peeters

  allemaal gebouwd met goedkope kredieten om de overvloed van deze glasproducenten boven water te houden. Zonder te spreken van de tientallen spooksteden, spookwijken tot in Shanghai toe. dit loopt slecht af...... Xi has a problem, a big problem

 • Piet Fluwijn

  Heeft dus niks met de veiligheid van de constructie te maken. Een rotsblok op je donder krijgen of uitglijden. Tja kan iedereen overal overkomen.

 • Paul De Mol

  Vallende rotsblokken en uitglijden op een glad oppervlak zijn nu niet bepaald exclusieve kenmerken van glazen bruggen. Wat is de echte reden van het sluiten?