Chinese president waarschuwt: “Coronavirus verspreidt zich steeds sneller”

AFP
Het coronavirus verspreidt zich steeds sneller. Dat heeft de Chinese president Xi Jinping gezegd. In totaal eiste het virus – dat in december in China uitbrak – al 56 levens. 2.019 mensen zijn wereldwijd besmet. In Europa zijn er tot nu toe 3 besmettingen gemeld, allemaal in Frankrijk. Volgens de FOD Volksgezondheid is er in ons land geen reden tot grote ongerustheid.

“Ons land wordt geconfronteerd met een ernstige situatie”, aldus de Chinese president. In verscheidene Chinese steden zijn er beperking op reizen, blijven scholen dicht en werden vieringen naar aanleiding van het Chinese nieuwsjaar geannuleerd.

Noodziekenhuis

Momenteel wordt in tien dagen tijd een ziekenhuis opgetrokken in Wuhan, speciaal voor patiënten met het coronavirus. Dat zal 1.000 bedden tellen. Er wordt volgens de staatskrant People’s Daily nog een tweede noodziekenhuis gebouwd voor 1.300 patiënten.


Britse onderzoekers wijzen er intussen op dat de mogelijkheid bestaat dat China niet in staat zal zijn om het virus onder controle te krijgen.

Alle nieuwsartikels over het coronavirus zijn verzameld in dit dossier
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Thomas Willems

  Denken die nei echt dat ik nen snul ben.... 2000 man besmet in die stad. En heel stad afzette voor 2000 man daar woont mss 20 miljoen mensen in die stad..... der is veeeeel meer aan de hand geloof mij. Maar die chinezen zijn te trots om het toe te geveb

 • Antoni Tarallo

  Jaja wat gebeurt er allemaal wel niet....jaja zal Wel daar aan liggen

 • Jules Vermeers

  Waarschuwen is goed maar er iets aan doen is al veel beter.

 • Lisette Theunis

  Globalisme zorgt niet alleen voor het internationaal verkeer van het kapitaal. De verspreiding van ziekten, ongedierte, onkruid, criminaliteit, mensenhandel en vervuiling horen ook bij het globalisme..

 • Jo Hendrik

  Dus het einde van de mensheid is in zicht