Chinese president krijgt Russische ijsjes als verjaardagscadeau van Poetin

De Chinese en Russische presidenten Xi Jinping en Vladimir Poetin brengen een toast uit.
AP De Chinese en Russische presidenten Xi Jinping en Vladimir Poetin brengen een toast uit.
De Russische president Vladimir Poetin heeft een doos met Russische ijsjes geschonken aan zijn Chinese evenknie Xi Jinping, die zijn zaterdag zijn 66e verjaardag vierde. De twee zijn in Tadzjikistan, waar een top plaatsvindt over de veiligheid in Azië.

"We hebben een buitengewone job waardoor we werken en onze verplichtingen nakomen, zelfs op onze verjaardag", verklaarde Poetin, die Xi net voor de start van de top ontmoette. "Gelukkige verjaardag. Mijn beste wensen", zei hij. “Ik ben heel blij dat ik een vriend als u heb. We zijn naar hier gekomen met cadeau's."

Daarop kreeg de Chinese president een enorme doos met Russische ijsjes.

De doos Russische ijsjes (boven) en een verjaardagstaart met Chinese tekst erop voor de Chinese president Xi Jinping.
REUTERS De doos Russische ijsjes (boven) en een verjaardagstaart met Chinese tekst erop voor de Chinese president Xi Jinping.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Philippe Horrix

    En zo verplaatst de Russische aandacht zich naar China en blijft Europa verweesd achter. Rusland heeft wellicht nog wat democratisch werk aan de winkel maar zomaar toekijken hoe een potentieel economische reus zich van ons afwendt is onaanvaardbaar. Straks zitten we opgescheept met een hecht Chinees/Russisch economisch blok en wat doet Europa ? .... Wie het weet mag het mij vertellen ...