Chinese politie neemt 26 miljoen euro aan namaak-Lego in beslag

thinkstock
De Chinese politie heeft een bedrijf betrapt op het kopiëren van Lego. Vier mensen werden in de stad Shenzen bij een inval bij speelgoedproducent Lepin opgepakt. De politie nam ook voor ruim 26 miljoen euro aan producten in beslag.

Het bedrijf zou speelgoed van het Deense bedrijf Lego hebben nagemaakt en in heel China hebben verkocht. “In oktober 2018 ontdekte de politie dat bouwblokken van Lepin die te koop werden aangeboden grote gelijkenissen vertoonden met die van Lego”, meldt de politie in Shanghai in een verklaring.

De bouwsteentjes van dat lokale bedrijf gaan voor veel lagere prijzen over de toonbank dan die van Lego. Ondanks de politieactie blijft het speelgoed nog altijd aangeboden op online marktplaats Taobao.

Buitenlandse bedrijven klagen al langer dat China niet genoeg onderneemt om intellectueel eigendom te beschermen. Producten worden er massaal nagemaakt.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • BERT VAN ELST

    als de echte lego onbetaalbaar word... kinderen zien het verschil niet

  • daniel stienen

    Voor de binnenlandse markt bestaat er intellectuele eigendom. Binnen in China is namaak geen probleem.