Chinese miljardair stort te pletter wanneer hij foto wil nemen in de Provence

Het Franse dorpje Bonnieux.
iStock Het Franse dorpje Bonnieux.
Een topman van het Chinese conglomeraat HNA Group, de 57-jarige Wang Jian, is gestorven bij een ongeluk in Frankrijk. Dat maakte het bedrijf eerder vandaag bekend. De man verloor zijn evenwicht toen hij een foto wilde nemen vanop tien meter hoogte en overleefde de val niet.

Wang kwam ten val tijdens een toeristische uitstap in de Provence. In het dorp Bonnieux klom hij op een omwalling om een foto te nemen, maar stortte daarbij tien meter naar beneden. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar konden de man niet meer redden. De lokale gendarmerie is bezig met een onderzoek. Men gaat uit van een ongeval.

Wang was co-voorzitter van HNA en één van de grootste aandeelhouders, voor zo'n 15 procent. Zijn fortuin wordt op 1,5 miljard dollar geschat. "De HNA Group betuigt zijn diepste medeleven aan de familie van Wang", luidt het in het persbericht.


HNA is onder meer eigenaar van Hainan Airlines, dat ook op Zaventem vliegt. Het conglomeraat is daarnaast ook één van de grootste aandeelhouders van Deutsche Bank. Vele overnames zadelden het bedrijf echter op met massale schulden, tot zo'n 125 miljard euro eind vorig jaar. 

Wang Jian (57).
AP Wang Jian (57).2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • philippe dusablon

    m.a.w. al goed dat het een miljardair was en geen gewone burger, stel je voor , dan was er geen inkt en papier beschikbaar. Het wordt tijd dat mensen hun ogen openen voor kortzichtige of gemanipuleerde berichtgeving, media zijn meer dan stilaan een vergiftigd item aan het worden, velen zijn het al. Met dank aan hun back up kapitaal en de politiek.

  • Ronald Boudewijns

    Als het een sukkelaarke was had ge dat nooooit geweten....