Chinese kritiek op VS om ‘militarisering’ van de ruimte

Trump kondigde vrijdag de oprichting aan van een nieuwe tak van de Amerikaanse strijdkrachten.
EPA Trump kondigde vrijdag de oprichting aan van een nieuwe tak van de Amerikaanse strijdkrachten.
De oprichting van de Amerikaanse ruimtemacht Space Force is slecht gevallen in China. Peking verwijt de Amerikanen de ‘militarisering’ van de ruimte na te streven.

De Amerikaanse president Donald Trump riep de nieuwe tak van de Amerikaanse strijdkrachten vrijdag in het leven. Die krijgt zo'n 16.000 medewerkers en moet zich gaan bezighouden met oorlogsvoering in de ruimte. Dat is volgens Trump het nieuwste strijdtoneel.

China reageerde vandaag kritisch. “Deze acties van de VS zijn een forse schending van de internationale consensus over het vreedzame gebruik van de ruimte”, zegt een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. “Ze vormen een direct gevaar voor de ruimte, vrede en veiligheid.”

De Chinezen hopen in 2022 een bemand ruimtestation te hebben en willen volgend jaar een onbemande missie naar Mars sturen.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • raymond van der craen

  Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil maar de ruimte hoort hier blijkbaar niet bij.

 • ivan de ridder

  Amerikanen zijn de besten als het aankomt op geld de lucht in te schieten en willen met deze actie bewijzen dat ze het zelfs tot in 'infinity and beyond' kunnen kwijtspelen.

 • Jan De Bisschop

  En de honger en erbarmelijke leeftoestanden in deze wereld zijn geen probleem Mr TRUMP?

 • Michel Van Limbergen

  Vrede op aarde is door deze maniakken een onmogelijkheid, die nog verder af is door de ruimte te militariseren!

 • Polutnik Ronald

  Dat vinden de Chinezen een forse schending van de internationale consensus , en dat wat de Russen allemaal doen vinden ze oké want de Chinezen zijn uit hetzelfde hout gesneden als de Russen .