Chinese hotelmagnaat vermist na helikoptervlucht over net gekochte wijngaard

Lam Kok en zijn echtgenote poseren voor hun net gekochte château, enkele uren voor de helikoptervlucht.
AFP Lam Kok en zijn echtgenote poseren voor hun net gekochte château, enkele uren voor de helikoptervlucht.
Hulpverleners zochten deze namiddag nog altijd naar de vier passagiers van een helikopter die gisteravond in de Dordogne is neergestort. In de helikopter zat de Chinese miljardair Lam Kok, die net het wijndomein Château de La Rivière, in de streek rond Bordeaux, had gekocht. Ook de vroegere eigenaar, James Grégoire, een tolk en Lams 12-jarige zoon zaten in de helikopter.

De 46-jarige Lam Kok is gespecialiseerd in fijne theeën, en was van plan van het 65 hectare grote domein een thee- en wijnproefcentrum te maken.

Gisteren iets voor middernacht, voor de zoekactie onderbroken werd, waren het helikopterwrak en het lichaam van de zoon al uit het water gehaald. Sinds vanochtend gaat de zoekactie verder, zowel in het water als op de oever. Een sterke stroming bemoeilijkt dat. Om een nog onbekende reden is de helikopter Gisteren, tegen de avond, in het water beland.

Een delegatie van de Chinese ambassade in Frankrijk is vandaag ter plaatse gekomen "om het onderzoek op te volgen en de families steun te verlenen", aldus de prefectuur van de Gironde.

De aankoop van het domein door Lam is "de grootste Chinese investering in de Bordeauxse wijngaarden", zegt Xavier Buffo, directeur van het domein.

De brandweer zoekt in de Dordogne naar het helikopterwrak.
afp De brandweer zoekt in de Dordogne naar het helikopterwrak.