Chinese chemiestudent verdacht van racisme en “langzaam vergiftigen” Amerikaanse kotgenoot

Yukai Yang.
Pennsylvania Police Yukai Yang.
Yukai Yang, een Chinees die chemie studeert aan een Amerikaanse universiteit, is aangehouden op verdenking van moordpoging op zijn Afro-Amerikaanse kotgenoot, Juwan Royal. Yang is ook aangeklaagd voor racistische graffiti in hun slaapkamer.

Yang zou geprobeerd hebben om Royal langzaam te vergiftigen. Volgens de aanklacht voegde hij thallium toe aan het eten en drinken van Juwan Royal. Op Yangs computer vond de politie de bewijzen dat hij thallium en andere chemicaliën online had aangekocht. Yang beweerde dat het giftige spul voor eigen gebruik had gekocht, “met de bedoeling zichzelf wat aan te doen, als zijn examenresultaten zouden tegenvallen”, volgens het openbaar ministerie.

Royal, die net als Yang aan de Lehigh-universiteit in Pennsylvania studeert, moest de afgelopen maanden geregeld naar de dokter met symptomen als duizeligheid, braken en bewustzijnsverlies. “Hij voelde helse pijnen aan zijn onderste ledematen, en ook serieuze branderigheid en gevoelloosheid, wat resulteerde in een intensieve medische behandeling”, aldus het OM. Dat bevestigde verder dat de vergiftiging een hele tijd duurde en dat Royal nog altijd last heeft van symptomen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.