Chinese babypanda verdrinkt tijdens storm

Themabeeld
iStock Themabeeld
In China is een reuzenpandawelp omgekomen tijdens een wilde storm. Het dier was amper een half jaar oud. Dierenbeschermingsorganisaties vragen de overheid om meer voorzorgsmaatregelen bij noodweer.

Nabij de Chinese stad Sichuan is een babypanda verdronken in de rivier. Het plaatselijke bos- en natuurdepartement vond het jonge dier dinsdagnamiddag naast de kabbelende stroom. Waarschijnlijk werd het dier verrast door de hevige regenval en kon het zichzelf vervolgens niet meer uit het water redden.

De panda werd naar het Chengdu Wildlife Center gestuurd voor verder onderzoek. Daar schatten ze dat het beestje amper zes maanden oud was. Ze vonden ook water in zijn longen en een wonde aan zijn kaak. Ze gaan er vanuit dat de welp verdronken is terwijl hij door de wilde stroom werd meegesleurd.

De organisatie vraagt van de betrokken overheidsdiensten om extra beschermingsmaatregelen te nemen voor de wilde dieren tijdens noodweer. De hevige regenval zal zeker nog tot donderdag blijven duren.

Het plaatselijke bos- en natuurdepartement vond de babypanda dinsdagnamiddag naast de kabbelende stroom.
Chengdu Forestry and Garden Bureau Het plaatselijke bos- en natuurdepartement vond de babypanda dinsdagnamiddag naast de kabbelende stroom.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.