Chinese baby's ontwikkelen borsten door hormonen in melk

UNKNOWN

Drie vrouwelijke baby's tussen vier en vijftien maanden ontwikkelden borsten in China. De ouders vrezen dat het melkpoeder dat de kinderen dronken hiervan de oorzaak is. Dit nieuws veroorzaakt heel wat ophef in het land twee jaar na de melaninecrisis.

Stoppen
Een Chinese krant onthulde vandaag dat medische tests aantoonden dat het hormoonniveau bij de drie meisjes van vier tot vijftien maanden die getest werden hoger was dan dat van de gemiddelde volwassen vrouw. Alle baby's die deze symptomen hadden, kregen dezelfde babyvoeding. "Het hoge niveau van hormonen bij de baby's tooont aan dat er duidelijk een probleem is", aldus arts Yang Qin. Hij raadt ouders aan om te stoppen met het toedienen van dit poeder, hij wil dat het product aan een chemische analyse onderworpen wordt.

Geen onderzoek
De lokale voedselagentschappen weigerden echter het verzoek van een moeder om het poeder te onderzoeken. Volgens sommige bronnen wordt de babyvoeding nog steeds verkocht. De producent zegt dat de producten veilig zijn, dat er geen hormonen of illegale substanties bij de productie aan te pas komen.

Zuivel
Volgens sommige experts komen de hormonen via koeien en zuivel in de voedselkringloop terecht. "Hoewel het verboden is hormonen aan vee te geven, wordt dit toch gedaan in China", aldus Wang Dingmian, een voormalig voorzitter voor de zuivelassociatie in Guangdong. Twee jaar geleden werden Chinese zuivelproducten wereldwijd teruggeroepen omdat melanine, een stof gebruikt om plastics te maken, er aan toegevoegd werd. Zes kinderen stierven en 300.000 werden hierdoor ziek. (ep)