Chinese arrestatieteams oefenen met netten om weerspannige coronapatiënten in te rekenen

Chinese arrestatieteams zijn immers gefilmd terwijl ze de bijzondere techniek inoefenen
rv Chinese arrestatieteams zijn immers gefilmd terwijl ze de bijzondere techniek inoefenen
Hoe krijg je weerspannige coronapatiënten opnieuw in het gareel? Door netten te gebruiken blijkbaar. Chinese arrestatieteams zijn immers gefilmd terwijl ze de bijzondere techniek inoefenen.

De video, die gemaakt werd bij een officiële controlepost in de provincie Henan, laat geënsceneerde incidenten zien waarbij arrestatieteams besmette personen onderscheppen door een net over hun hoofd te gooien.

Het opmerkelijke beeldmateriaal werd door de lokale veiligheidsinstantie op Weibo - het Chinese equivalent van Twitter - en TikTok geplaatst. “Om de corona-epidemie de baas te kunnen, hielden onze arrestatieteams gewapende oefeningen”, klonk het.

Een vrijwilliger wordt na zijn arrestatie afgevoerd.
rv Een vrijwilliger wordt na zijn arrestatie afgevoerd.

Henan is bijzonder waakzaam voor de verdere verspreiding van het coronavirus omdat het grenst aan de provincie Hubei, het epicentrum van de uitbraak.

Meer dan 79.000 mensen wereldwijd zijn al besmet. Het grootste aantal besmette personen bevindt zich in de provincie Hubei, met name in de stad Wuhan.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jef Denijs

    Ze doen tenminste iets om corona te stoppen. Nu gaan allerlei organisaties weer op de achterste poten.

  • Jules Vermeers

    Daar zijn we in die dictatuur dan wel heel goed in.

  • Tamzin Andersen

    Als je niet overdrijft met mensenrechten en pamperen kan je tenminste praktische en efficiënte hulpmiddelen gebruiken. Dat hebben de Chinezen goed gezien.