Ga naar de mobiele website
^ Top

Chinees festival steekt bedelaars in dierenkooien

Bedelen zoals op dit archiefbeeld kan niet meer op het festival in Nanchang.
Thinkstock Bedelen zoals op dit archiefbeeld kan niet meer op het festival in Nanchang.
Organisatoren van een religieus festival in China liggen zwaar onder vuur na een wel heel drastische maatregel tegen bedelaars. Die stoppen ze zonder verpinken als beesten in kooien om te verhinderen dat ze festivalgangers lastigvallen (zie foto's in link onderaan dit artikel). Onder meer mensenrechtenorganisaties hebben al zwaar geprotesteerd. Die omschrijven het als "een menselijke dierentuin". Dat meldt de Daily Mail.

Het religieuze folkfestival aan een tempel in Nanchang (in het zuiden van China) had de voorbije jaren af te rekenen met een bedelaarsplaag. Dat probleem joeg volgens de organisatoren veel bezoekers weg. Ze zetten de bedelaars voor het mes: wegblijven of vanuit een kooi bedelen om een aalmoes. Hoewel ze zogezegd hun kooi mogen verlaten als ze willen, worden ze onmiddellijk afgevoerd en uit de stad gezet als ze dat zouden doen.

"Publieke vernedering"
Onder meer bij mensenrechtenorganisaties is de verontwaardiging groot. Zij spreken van een "menselijke dierentuin. "Die bedelaars worden behandeld als dieren in een zoo. Wat volgt er nu nog: een snoepje als ze een kunstje uitvoeren? Dit is gewoonweg een publieke vernedering."

Comfortabel
Een van de organisatoren reageert: "We hebben besloten om geeen bedelaars meer te laten rondhangen omdat ze bezoekers lastigvallen en de sfeer verknoeien. De zwervers zitten er trouwens redelijk comfortabel bij. Ze krijgen water, eten en geschenken van de bezoekers. Onze topprioriteit is dat de bezoekers een toffe tijd beleven en dat kan alleen op deze manier."

Bekijk hier foto's van de bedelaarskooien

Meer over


Gesponsord

Meld een bug