Chinees bedrijf wil nieuw middel tegen Alzheimer wereldwijd testen

Illustratiebeeld.
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld.
Het Chinese bedrijf Shanghai Green Valley Pharmaceutical zoekt wereldwijd naar ruim 2000 Alzheimer-patiënten voor het testen van een nieuw middel tegen de ziekte. De betreffende pillen zijn in China al voorwaardelijk goedgekeurd, maar in de rest van de wereld zijn kenners sceptisch over het stormachtige Chinese succes in de strijd tegen Alzheimer.

In het westen zoeken wetenschappers al jaren naar een goed medicijn voor het afremmen van Alzheimer. Eerder dit jaar was er voor het eerst in lange tijd opnieuw een doorbraak toen het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Biogen naar de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond Food and Drug Administration (FDA) stapte voor toestemming om een middel op de markt te kunnen brengen. Vanuit de medische wereld werd toen verheugd gereageerd. Eerder had Biogen de ontwikkeling van datzelfde medicijn nog stopgezet omdat het bedrijf dacht dat het middel bij een proef niet aansloeg.

Het Chinese bedrijf snapt dat kenners in eerste instantie de wenkbrauwen zullen fronsen, maar gaat ervan uit dat de werking van zijn middel via de wereldwijde proef wordt aangetoond. Green Valley van plan om in februari de goedkeuring voor de test aan te vragen bij de FDA. Omdat er wereldwijd zoveel mensen zijn die aan Alzheimer lijden, heeft een goed werkend middel de potentie om een van 's wereld best verkopende medicijnen te worden.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • JOHAN Goossens

  de farmareuzen kopen het pattent en steken het in de ijskast , want met hetgeen ze nu verkopen om het tegen te werken -afremmen- is meer te verdienen -hun moto is -aan een gezonde mens verdiend ge niets-

 • Farida Zaoujal

  Oh hopelijk goeds !

 • Marc Van der Vloedt

  De democratie, mensenrechten, sociaal welzijn, werkkrachten, zijn we toch al stilletjes aan het vergeten, toch ? 't Is een kwestie wie het nu gaat managen !

 • luc caels

  OK kan 1 ding vertellen, men vrouw is van China ben er al 19x geweest een verkoudheid, hoesten, koorts etc, de medicatie daar is beter dan in België, en veel goedkoper.

 • Herman Kouter

  Liever een medicijn dat geneest dan voorkomt.