China zet drones (met scherpe tong) in om mensen zonder mondmasker te berispen: “Hé tante. Ja, ik heb het tegen jou”

China zet drones in tegen coronavirus
Global Times China zet drones in tegen coronavirus
China zet nu ook drones met speakers in om mensen te waarschuwen voor het nieuwe coronavirus. Én om hen een standje te geven als ze geen mondmasker dragen. Dat meldt onder meer CNN. Merkwaardige video’s van de vliegende bewakers gaan momenteel viraal.

De beelden van de sprekende drones zijn al even opvallend als bizar. De drones lijken in landelijke en ook stedelijke gebieden gericht op zoek te gaan naar mensen zonder mondmasker. Een stem beveelt hen om een masker op te zetten en/of naar binnen te gaan.

In een virale video is te zien hoe een ouder Chinees dametje verward opkijkt naar het ding dat plots boven haar hoofd zweeft: “Ja tante, dit is de drone die tegen je spreekt”, hoort ze uit een speaker. “We hebben aan mensen gezegd om thuis te blijven, maar jij wandelt hier buiten”, vervolgt de stem vermanend. Een andere clip toont hoe een drone een groepje vrouwen berispt. “Zet je maskers op. Komaan, snel!” Het lijkt bijna te gek om waar te zijn. Zelfs kinderen krijgen een uitbrander. “Hé kind. We zitten in ongewone tijden. Zit niet buiten wat te kuieren. Je hebt niet eens een masker op. Maak dat je naar huis gaat!” Het verbouwereerde meisje zet het op een lopen.

De speciale luchtpatrouille komt er volgens berichten nadat de WHO de uitbraak van het nieuwe coronavirus officieel heeft uitgeroepen tot een internationale noodsituatie. Het dragen van een mondmasker is op verschillende plaatsen in China intussen verplicht om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Experts hebben echter al meermaals gewaarschuwd dat niet-professionele mondmaskers niet effectief zijn. Vooral het wassen van de handen en het vermijden van contact met zieken zijn belangrijke preventieve maatregelen.

Drones worden verder ook ingezet om ontsmettingsmiddel rond te sprayen. Hier vullen locals uit Pingdingshan een drone met een desinfectiemiddel om het daarna boven hun dorp te verstuiven.
AFP Drones worden verder ook ingezet om ontsmettingsmiddel rond te sprayen. Hier vullen locals uit Pingdingshan een drone met een desinfectiemiddel om het daarna boven hun dorp te verstuiven.
AFP16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Michael Lam

  Mensen die denken dat mondmaskers niet helpen, moeten het maar goed onderzoeken naar het samenstelling en de functie ervan. De virus kan binnen een bepaalde termijn niet doordringen door het stof en bovendien wisselt men vaker per dag... Dus eenmalig gebruik, waardoor er niet genoeg mondmaskers ter beschikking is.

 • Patrick Van Assche

  Totalitaire staat. Maar dat wisten we al. Jammer genoeg is men -onder het mom van "veiligheid en bestrijding van banditisme"- heel hard bezig dit hier ook uit te rollen. Een "politiek-correcte" dictatuur van mensen die het goed menen (wie niet, overigens ?), is er niet minder dictatuur om !

 • Peter Janssens

  Wij worden ook langs al kant bespioneert door de staat en de politie maakt hier ook vrouwen uit voor hormonale wezentjes. Zelf deze krant bespioneert ons met cookies !

 • Rikkert Biemans

  Lore, evenals vele epidemieën komt de grootste rommel óók vanuit China. Waarom komt er nooit een uitzonderlijke ontdekking in de wetenschap vanuit China? Gezien hun aantal zouDen die er véél meer moeten zijn.

 • Marie Vanakker

  Die luisteren nogal zeg . Bij ons was de drone al gepikt op die tijd .