China zal “vechten tot het einde” in handelsoorlog met de VS

Liu He, vicepremier van China.
REUTERS Liu He, vicepremier van China.
China zal niet toegeven onder de “maximale druk” van de Verenigde Staten in het handelsconflict tussen beide economische grootmachten. Dat heeft het Chinese ministerie van Handel verklaard.

Volgens het ministerie zal China “vechten tot het einde’’ als de VS blijft aansturen op escalatie van de handelsoorlog. Peking zal geen toegevingen doen op principiële punten in de handelsgesprekken met de Amerikanen, aldus een woordvoerder van het ministerie. Hij zei verder dat het escalerende handelsconflict zal leiden tot een recessie voor de Amerikaanse economie en de wereldeconomie.

De Chinese vicepremier Liu He verklaarde eerder op de dag op een financieel forum in Shanghai dat China sneller gaat werken aan economische hervormingen, met name rond markttoegang, eerlijke concurrentie en eigendomsbescherming, vooral intellectueel eigendom. Volgens Liu is China goed voorbereid om met verschillende uitdagingen om te gaan.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • haji najib

  Moge de Chinezen winnen!

 • WILLIAM TAELMAN

  Ik zou de Chinezen liever als vriend hebben of als vijand Triumph ze zijn groot

 • Wesley Gevaert

  Slapende honden maak je beter niet wakker Trump. Zeker niet als die groter en machtiger zijn. Daarenboven hebben ze het grootste deel van de Amerikaanse schuld in handen. Alsook heeft China het monopolie op edele zeldzame grondstoffen die Amerika nodig heeft. Oh en ze zouden plots alles wat Amerikaans is zoals Apple kunnen boycotten, ze kunnen best zonder. Amerika heeft op voorhand verloren. Dat de Amerikaanse puppy luid blaft zal daar niets aan veranderen.

 • annie dupont

  china plant lange termijn, trump korte termijn ... china heeft reserves genoeg, amerika zit met torenhoge schulden à la trump . wie zal er winnen ?

 • Lilly Daems

  Langs ene zijde ok . Langs andere zijde denkt die gast dat de wereld China is , haloooooooo !