China vindt sporen van coronavirus op vracht Ecuadoraanse garnalen

 Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.
De Chinese douane heeft op verpakkingen van garnalen afkomstig uit Ecuador sporen ontdekt van het nieuwe coronavirus. Het voedt de bezorgdheid omtrent de import van diepgevroren producten.

In de havens van Dalian en Xiamen vond de douane sporen van het nieuwe coronavirus in een container en op verpakkingen van witte garnalen afkomstig uit de Stille Oceaan. Afnames in de pakketten zelf en op de garnalen leverden geen positieve stalen op.

In China staat de voedselveiligheid helemaal bovenaan de agenda nadat vorige maand bleek dat een enorme groothandelsmarkt in het zuiden van Peking de bron was van een grote golf van nieuwe besmettingen. Er werden toen sporen van het virus aangetroffen op planken waarop geïmporteerde zalm was versneden. Sindsdien werden meer dan 220.000 stalen van voedingsproducten en verpakkingen onderzocht, maar die leverden geen positief resultaat op. Een woordvoerder benadrukte dat de aanwezigheid van het virus op de verpakkingen van de garnalen niet per se impliceert dat de voeding besmet is.

Peking heeft inmiddels overigens al heel wat buitenlandse producenten die in aanraking zijn gekomen met het virus gebannen. Het gaat onder meer om het Amerikaanse pluimveebedrijf Tyson Foods en het Duitse vleesbedrijf Tönnies.

Ecuador is een van de hardst getroffen landen in Latijns-Amerika, met meer dan 62.000 positieve gevallen en bijna 5.000 doden.

Lees ook. Zo maakte China de WHO vleugellam in de coronacrisis (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Emi De graeve

    man, man wat moeten garnalen uit Ecuador in China doen. Stop dglobalisatie want dat brengt enkel winst voor enkelingen en uitbuiter en veel miserie voor de anderen.

  • Gino Denil

    Het was altijd al china dat het eerst waarschuwde. Voor het gevaar van het virus. Voor de besmettelijkheid van het virus. Voor het overleven op oppervlakten. Voor de besmettelkijkheid via de lucht. En het is altijd in het westen dat men het minimaliseert en afdoet als nonsens.