China schroeft internationale vluchten drastisch terug tijdens coronacrisis

Photo News
China schroeft vanaf zondag het aantal aankomende en vertrekkende internationale vluchten drastisch terug vanwege het nieuwe coronavirus en de bijhorende crisis. Dat meldt de Chinese burgerlijke luchtvaartautoriteit.

Chinese luchtvaartmaatschappijen zullen dan slechts nog één verbinding per week mogen uitvoeren naar het buitenland. Buitenlandse maatschappijen zullen maar éénmaal per week naar China mogen vliegen. Al deze vluchten mogen bovendien maar voor 75 procent gevuld zijn.

Het nieuwe coronavirus brak eind vorig jarig uit in de Chinese stad Wuhan. Het land heeft de uitbraak inmiddels onder controle: de voorbije dagen werden geen nieuwe lokale besmettingen gemeld. Maar er zijn wel nog de 'geïmporteerde besmettingen' van reizigers uit het buitenland. Dat zijn er inmiddels meer dan 500. Daarom neemt China nu maatregelen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lieve Geyter

    De Chinezen zijn verantwoordelijk voor de pandemie! Hygiënisch zijn ze niet, ze eten letterlijk alles en zonder zich aan hygiënische voorschriften te houden. Ik verschiet er niet van dat alle virussen van hun land komen. WHO moet eens dringend de Chinezen op hun plaats zetten hun gedrag en eet patroon brengt heel de wereld in gevaar. Vismarkt gecombineerd met verschillende wilde dieren en dat allemaal in 1 ruimte! Dat moeten ze hier toch niet doen!

  • joseph verbeke

    Nu schroeven ze de internationale vluchten terug omdat ze schrik hebben dat wat ze vroeger geexporteerd hebben terug kunnen importeren!En dat de situatie in China onder controle is zullen we maar met een korreltje zout nemen zeker?Ze zijn daar qua het Corana virus niet aan hun eerste leugen toe!