China presenteert magneetzweeftrein die 600 km per uur gaat

CRRC
China presenteerde donderdag het prototype van een zwevende kogeltrein, die topsnelheden haalt van 600 kilometer per uur. In 2021 zou de futuristische trein in gebruik genomen worden.

De zogenaamde Maglev-trein, wat staat voor magnetische levitatie of magnetisch zweven, gebruikt de kracht van magneten om te zweven en vooruit te komen. De trein werd ontworpen door China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC), het grootste treinbouwbedrijf ter wereld.

Experten zijn van mening dat het project het mobiliteitslandschap in China compleet zal veranderen. De trein moet het gat tussen de hogesnelheidstrein en het vliegtuig opvullen. “Neem het traject van Beijing naar Shanghai”, zegt hoofdingenieur Ding Sansan van CRRC. “De tijd om in te checken meegerekend, zou je daar met het vliegtuig 4,5 uur over doen. Met de hogesnelheidstrein duurt het 5,5 uur en met de maglev-trein kan het in 3,5 uur.”

Het is overigens niet de eerste en snelste magneetzweeftrein. Het record is in handen van Japan. Met 603 kilometer per uur werd in 2015 een snelheidsrecord gevestigd.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan De Korte

  Voor degene die nog twijfelen aan de technologie van China? Op allies zijn ze voor. Dat is ook de reden waarom Trump Huawei bant. Nieto omwille van de spionage

 • Gino Denil

  Vlaanderen is daar gewoon te klein voor. Voor dat je het beseft zit die over de taalgrens in Wallonië. En beginnen ze hier meteen weer te zeuren over transfers.

 • Vermeiren Frans

  En bovendien rijden ze in China en Japan stipt op tijd, iets waarvan ze hier enkel kunnen dromen.

 • Peter Janssen

  En dan heb je onze treinen waar je door elkaar geschud wordt tegen 100km/h

 • Yasper Raes

  Beijing - Shangai in 3,5 uur. Ongeveer even lang als met de NMBS van Antwerpen naar Brussel.