China plooit voor Trump en verlaagt heffingen op Amerikaanse wagens

De foto doet misschien anders vermoeden, maar de Amerikaanse president haalde wel zijn slag thuis.
REUTERS De foto doet misschien anders vermoeden, maar de Amerikaanse president haalde wel zijn slag thuis.
Volgens de Amerikaanse president Donald Trump is China akkoord om importtarieven op Amerikaanse auto's te verlagen of zelfs af te schaffen. De president liet dat zondagavond (lokale tijd) op Twitter weten.

"China heeft ingestemd met het verlagen en afschaffen van tarieven voor auto's die China binnenkomen vanuit de VS. Momenteel is het tarief 40 procent", schrijft Trump, die afgelopen weekend zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping ontmoette op een top in Buenos Aires.

Eerder werd al bekend dat de twee landen in Argentinië hebben afgesproken om voorlopig geen nieuwe importheffingen in te voeren. Trump wilde met ingang van het nieuwe jaar weer tarieven verhogen, maar ziet daar nu van af. In ruil stemde China volgens het Witte Huis ermee in om een "zeer substantiële" hoeveelheid Amerikaanse producten af te nemen.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Tamsyn

  Philip Verstrepen, toch even nuanceren: veel van die jobs zijn nog het gevolg van de groeiende wereldeconomie en maatregelen van Obama. De beurs is bij de start van Trump ook flink gestegen, maar zit ondertussen in een recessie. En de beurs is altijd een goede indicator van wat komen gaat.

 • MICHELINE GEVERS

  Zijn hoeveelste "leugen" en zelf verheerlijking ?

 • Mustafa Aglaoui

  Wacht maar over een paar jaar dan gaan ze (we) de flaters en negatieve naweeen ervaren.Dan zal er weer een democraat moeten komen om de ellende te herstellen.

 • Frans Peeters

  Waar staat dat op papier met zijn grote handtekeningen? niets gezien

 • Philip Verstrepen

  Jan ooms, Tump heeft 3,4 miljoen jobs gecréeerd sinds hij president is