China plaatst stad met 210.000 inwoners in lockdown na twee besmettingen

AFP
China heeft een stad aan de grens met Myanmar in lockdown geplaatst na de ontdekking van twee gevallen van Covid-19. In de stad Ruili worden alle 210.000 inwoners nu getest.

De stad is een belangrijk punt van passage tussen China en Myanmar. Alle inwoners moeten nu thuisblijven en een test ondergaan, meldt het bestuur. Niemand mag de stad nog binnenkomen of verlaten. Met uitzondering van de supermarkten, apotheken en voedingswinkels zijn alle handelszaken gesloten. 

Grens

Ook de grens met Myanmar wordt extra bewaakt, zo meldt het Chinese staatsblad Global Times. De twee nieuwe coronapatiënten zijn namelijk inwoners van Myanmar. Het zou gaan om een 32-jarige vrouw die asymptomatisch was en een meisje van 16 jaar. Die laatste ligt in het ziekenhuis van Ruili. Mensen die in nauw contact geweest zijn met de twee vrouwen, zitten in quarantaine en worden medisch geobserveerd.


China telt dagelijks nog maar enkele nieuwe zieken. Het gaat bijna altijd om Chinezen die uit het buitenland terugkomen en in quarantaine worden geplaatst. Maandag ging het volgens de overheid om acht nieuwe gevallen, een dag voordien waren het er tien.

China telt intussen 85.202 bevestigde gevallen van het coronavirus. Het aantal doden staat voorlopig onveranderd op 4.634. 

Het land voert een heel strikt coronabeleid en schuwt de lockdowns niet. De allereerste werd ingevoerd in Wuhan, de plaats waar het nieuwe coronavirus eind vorig jaar als eerste opdook.

Lees ook: “Het is weer zoals in april”: 95 procent van bedden op intensieve opnieuw vol coronapatiënten in regio Marseille
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Steyaert

  China is ver van hier hé en in 't milieu van de plaatselijke bevolking via PC te gaan luisteren wat we mogen geloven van datgene ze ons hier wijsmaken is ook niet zo van zelfsprekend.

 • Natalie Vanhoof

  Haha voor 2 en hier met over de 1000 besmettingen per dag gaan we feesten en protesteren tegen maatregelen die niks voorstellen.

 • Walter Van Criekinge

  Alles platleggen is allemaal goed en wel, maar van waar moet het geld komen om de gezondheidswerkers te betalen? China met zijn miljard inwoner kan makkelijk een stad van 20.000 inwoners stilleggen zonder economische ramp.

 • Levi Raes

  Maria, enig idee hoe het sterftecijfer zich onder de bevolking gedraagt indien de werkloosheidscijfers procentueel stijgen? Economie niet vooropstellen is een grote fout! We hebben de economie in het 2e kwartaal lamgelegd, met catastrofale gevolgen. Men kan dit geen 2 keer doen!

 • Maria Hendrickx

  En dan weten de experts niet hoe ze aan zoveel besmettingen komen ... tja de laat maar waaien-theorie van hier en de correcte aanpak in China. Het verschil is dat ze hier altijd beginnen te bleiten over de economie en de horeca die moet blijven draaien. Het aantal zieken zal de economie wel plat krijgen en de rekening in de ziekenzorg omhoog.