China onderhandelt niet "met mes op de keel" met VS

Chinese viceminister van Handel, Wang Shouwen.
REUTERS Chinese viceminister van Handel, Wang Shouwen.
China weigert de onderhandelingen met de VS voort te zetten "met het mes op de keel". De VS voerden maandag nieuwe invoerrechten in op Chinese importgoederen ter waarde van 200 miljard dollar.

"De VS hebben onlangs zeer grote handelsbelemmeringen ingevoerd. Hoe kunnen er onderhandelingen zijn, als ons zo het mes op de keel wordt gezet? Het zouden geen onderhandelingen en beraadslagingen zijn in een klimaat van gelijkheid", zei de Chinese viceminister van Handel, Wang Shouwen, op een persconferentie. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Lepoudre

  Ze moeten in China niet te moeilijk doen. Hier in Europa, in de landen die "bevrijd" zijn, wordt er zelfs niet echt onderhandeld, maar "geluisterd".

 • Raymond DEDEREN

  Wij europeanen moeten de vs isoleren en ons meer richten en handel drijven met de andere grootmachten.

 • Rosanne Van Daele

  Groot gelijk. De goednieuwsshow van trump zal rap gedaan zijn.

 • paul snemmel

  er moet dringend een handelsakkoord komen tussen Rusland , China en de rest van de wereld zonder de US

 • Filip Vanlaeken

  China is al decennialang een oneerlijke speler : manipulatie van wusselkoersen, dtelen van intellectuele eigendom en spionage, aa zijn laars lappen van ecologie. Om nog te zwijgen van andere factoren zoals persvrijheid en democratie. De hele wereld zou beter dringend de druk opvoeren. De EU stast er weer bij als slapjanussen, terwijl Trump het enige juiste doet. Als Trump de vaandeldrager moet zijn van een morele wereldorde, zegt dat toch wel iets overhet kaliber van de andere leiders...