China lanceert satelliet om onbekende 'donkere' kant van de maan te bestuderen

Archieffoto van de lancering van de 'Lange Mars 3C' in oktober 2014.
REUTERS Archieffoto van de lancering van de 'Lange Mars 3C' in oktober 2014.
China heeft maandagochtend (lokale tijd) een communicatiesatelliet met de naam Queqiao gelanceerd die een verbinding tot stand moet brengen tussen een sonde die aanwezig is op de donkere kant van de maan en de aarde. De satelliet zweeft in een baan op een gemiddelde afstand van 455.000 kilometer van de aarde.

China wordt het eerste land dat een sonde heeft op de onbekende kant van de maan en die plek uitgebreid gaat onderzoeken.

Het project past in de ambitie van China om in 2030 een toonaangevende ruimtevaartmacht op de wereld te zijn. Volgend jaar begint China met de bouw van een bemand ruimtestation.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raymond van der craen

  50 jaar geleden hebben wij al foto's en beelden gezien van de achterzijde van de maan met de opkomst van de aarde.

 • Max Aereinck

  Er is geen donkere kant van de maan... En er is daar niks bijzonder, kraters en zand, net zoals aan de kant die we wel kunnen zien. Is al allemaal in beeld gebracht.

 • Regean Clauw

  Echt duistere kant is het niet er is daar ook volop licht van de zon het is enkel de kant die wij niet kunnen zien:)

 • Gilles Mauclet

  Was er geen apollo missie waarbij dkt al gebeurde?? Dan nog wat denk je daar te vinden ? Aliens ? Ze verstopten zich in de duistere kant