China houdt grootste militaire parade in geschiedenis van het land

Chinees president Xi Jinping zal dan een “belangrijke toespraak” houden.
REUTERS Chinees president Xi Jinping zal dan een “belangrijke toespraak” houden.
China houdt op 1 oktober de grootste militaire parade in de geschiedenis van de volksrepubliek. Dat heeft de regering laten weten. Aanleiding is de 70ste verjaardag van de stichting van de Volksrepubliek China.

Het communistische regime organiseert traditioneel elke tien jaar een militair défilé, om de stichting van de Volksrepubliek China op 1 oktober 1949 te vieren. De grootste parade tot nu toe dateert van 2015, toen de 70ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog werd gevierd. Er stapten toen meer dan 12.000 militairen op.

Alle militaire uitrusting die te zien zal zijn en waarvan sommige voor het eerst aan het Chinese publiek wordt getoond, zal in China zelf gemaakt zijn. President Xi Jinping zal een "belangrijke toespraak" houden, luidt het.
In 1949 wonnen de communisten onder leiding van Mao Zedong de Chinese Burgeroorlog tegen de nationalisten, die zich terugtrokken naar Taiwan. Daarop riep Mao Zedong de Volksrepubliek China uit.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ronny Biesen

    Antwoord op de parade van Trump. De VS zal moeten toekijken hoe China hun als wereldmacht voorbij steken.

  • Jan Janssens

    In China word alles, maar dan ook alles op lange termijn bezien, v.b. zie wat er in bepaalde landen is gebeurt in zuidoost Azië, China investeert in een land, koopt een eiland aldaar om een haven uit te bouwen, zogezegd goederenverscheping, ondertussen zijn de politici de controle van dat eiland volledig kwijt en meert de Chinese vloot aldaar aan, een duidelijk bewijs van denken op lange termijn !!! een Chinees doet niets zonder een politieke ondersteuning !!!