China dient officieel klacht in tegen Amerikaanse importheffingen

AP
China heeft officieel een klacht ingediend bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de importheffingen die de Verenigde Staten het land hebben opgelegd. Volgens China druisen de maatregelen in tegen de algemene regels over tarieven en handel, zo meldt de WTO.

De Amerikaanse regering maakte eerder bekend op meer dan 1.300 Chinese producten extra heffingen te gaan opleggen. Peking kondigde al aan daarover zijn beklag te zullen doen bij de WTO. In een reactie op de Amerikaanse maatregelen, werden door China ook importheffingen op producten uit de VS aangekondigd. Ook hiervoor had de Chinese overheid al gewaarschuwd.

Volgens de WTO is het eerst aan de landen zelf om het geschil uit de wereld te helpen. Daarvoor krijgen ze zestig dagen de tijd. Als er dan geen oplossing is, dan kan de klager de hulp inroepen van een speciaal panel van de WTO.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Honderd duizenden goede jobs zijn verloren gegaan aan de oneerlijke concurrentie van China.

 • Sobek Wessels

  Dat China eerst eens begint met alle milieu wetten en mensenrechten te respecteren.? Ze pompen alle vuiligheid in de rivieren en lucht ze gebruiken chemische producten die hier al 30j verboden zijn ezv ... Natuurlijk dat ze zo goedkoop kunnen produceren ! Moesten ze alle regels die hier gelden hebben dan waren ze even duur !

 • Dietger Timmers

  Oei krijgen ze schrik... Betaal liever meer voor kwaliteit dan goedkope rommel van die Chinezen.

 • wim rooyakkers

  En de EU heft al jaren zware heffingen op USA cars,moet ook niet kunnen.