Cheyenne (16) breekt arm en jukbeen nadat 'killerclown' haar stuipen op het lijf jaagt

Cheyenne Spinhove.
Facebook Cheyenne Spinhove.
In de Nederlandse gemeente Nieuwegein is een meisje (16) van haar scooter gevallen nadat ze schrok van een zogenaamde 'killerclown'. Ze brak daarbij haar arm en jukbeen. "Cheyenne lag bewusteloos op de grond. We zijn enorm geschrokken", vertelt haar moeder Judy in 'De Telegraaf'.

De 24-jarige dader beweert dat het om een grap onder vrienden ging. Hij wilde hen laten schrikken en zou het slachtoffer naar eigen zeggen niet eens opgemerkt hebben.

De familie van Cheyenne Spinhoven spreekt die versie echter met klem tegen. "Ze reed rond 21 uur samen met een vriendin op een scooter. Hij liep heel bewust met dat clownsmasker achter hen aan."

"Ook hersenschudding"
In de haast om weg te rijden, kwam Cheyenne ten val. Ze verloor het bewustzijn, haar vriendin verwittigde daarop de hulpdiensten. "Naast een gebroken arm en jukbeenderen hield ze er ook een hersenschudding en veel schaafwonden aan over. Ze kan zich nauwelijks wat herinneren", stelt Judy.

Op camerabeelden is te zien hoe de 'killerclown' samen met twee andere jongens op pad was. "Natuurlijk is dit niet slim", stelt politiewoordvoerder Martin de Wit. "Maar we kunnen hem niet vervolgen omdat het als grap bedoeld was." De familie van Cheyenne zal nu toch nog alles op alles zetten om hem te laten boeten.




34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vincent De Wolf

  Euhm, beste mensen, het is de intentie waar men het over heeft. Het zal allicht niet de intentie zijn geweest om dit meisje fysieke schade aan te doen enkel maar goed doen schrikken. Maximum kan het dan "onbedoelde slagen en verwondingen" worden, meer de criminele versie van een ongeval. Dit tenzij de openbare aanklager kan bewijzen dat het met de bedoeling van verwondingen gebeurde.

 • Jan Duimering

  sorry ik lees alleen de in en outs maar dat overheid en justicie en amtena in functie hier geen dergelijke vervolging doet . daar zak me de broek beenhaar af

 • Guido Volkaerts

  Erik Goossens heeft ook eens een vergelijkbare "grap" uitgehaald voor een verborgen camera programma en dat heeft hem uiteindelijk 100.000 Euro smartegeld gekost... Dus het excuus dat het een grap was telt hier niet, goede advocaat nemen en je kan die zaak winnen...

 • Frans Van Hoyweghen

  Ik heb gelezen dat ze wel degelijk een helm droeg.

 • christianne bruyland

  hek helemaal van de dam, dus als je iets uitspookt en het loop slecht af, je komt er van af omdat het een grap betreft!