Chauffeur springt uit bus tijdens politieachtervolging, 33 migranten gewond nadat bus in ravijn stort

Ook in Turkije gebeurde op 18 juli een ongeluk met een minibus vol migranten.
EPA Ook in Turkije gebeurde op 18 juli een ongeluk met een minibus vol migranten.
Bij een ongeval in Noord-Macedonië zijn vrijdag 33 migranten gewond geraakt, onder wie een aantal kinderen. Ze waren op de vlucht voor de politie. Nadat de bestuurder uit hun minibus was gesprongen, raakte het voertuig van de baan, om veertien meter dieper in een ravijn te belanden. 

Het ongeval gebeurde in Demir Kapija, 45 kilometer ten noorden van de Griekse grens.

De 24-jarige bestuurder was eruit gesprongen uit vrees voor aanhouding door de politie. De bestelbus was de politie, op zoek naar mensensmokkelaars, opgevallen. De bestuurder keerde bij een politiecontrole om en ging ervandoor. Toen de bestuurder merkte dat hij niet kon ontsnappen, sprong hij uit de rijdende auto. Hij raakte daarbij zwaargewond.

De mensensmokkel via de zogenaamde Balkanroute is grotendeels tot stilstand gekomen, maar desondanks worden nog geregeld pogingen ondernomen. Via mensensmokkelaars proberen asielzoekers en vluchtelingen desondanks de grenzen over te steken. Noord-Macedonië is doorgaans de eerste halte na Griekenland, maar vaak stokt de tocht van de vluchtelingen in Servië of Bosnië-Herzegovina.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.