Chauffeur krijgt boete omdat hij enorme opblaasbare eenhoorn op dak van auto transporteert

Facebook Gendarmerie du Var
Politieagenten in het Franse departement Var moesten twee keer kijken toen ze een wagen met ‘bijzonder transport’ zagen voorbijrijden. De chauffeur vervoerde op het dak een gigantische opblaasbare eenhoorn. Dat kwam hem op een boete te staan.

Het voorval speelde zich op 5 juli af in Cavalaire-sur-Mer. “Een automobilist die ongeduldig was om naar het strand te gaan, is geverbaliseerd”, meldde de lokale gendarmerie op Facebook.

De lading - die op het dak van de Volvo was bevestigd met riemen - overschreed de afmetingen van de wagen en kon het verkeer hinderen, schreef Le Parisien. Bovendien was ook de zichtbaarheid voor de chauffeur in kwestie navenant.

De bestuurder moest alle lucht uit de eenhoorn laten zodat het opnieuw veilig was voor iedereen op de weg alvorens zijn route te vervolgen. En uiteraard moest hij ook nog zijn boete betalen. 

Volgens Franse media stemt deze overtreding overeen met een geldboete van 68 euro. Misschien in het vervolg dan toch beter wachten tot op het strand om hem vol lucht te blazen. 
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Janssen

  Te lui om ter plaatse te moeten opblazen? De boete viel nog mee...

 • jacques vanderkimpen

  @ Eddy Van De Velde; begin dat ding maar eens met je mond of voetpompje op te blazen. Die reed eerst naar het benzinestation alvorens naar zijn eindbestemming te rijden.

 • Tina Colpaert

  Hij had geen plaats eer voor een pomp in de wagen?

 • Jan Depoortere

  Goede vraag Eddy. Het is in ieder geval een grappig zicht.

 • Philip Staelens

  Beter een eenhoorn op het dak,dan een alcoholisch kieken achter het stuur. Philip