Chauffeur dubbeldekker schat hoogte van brug verkeerd in

Berliner Feuerwehr
In Berlijn is een dubbeldekker tegen een brug gereden. Het dak van de bus werd volledig losgerukt. Gelukkig zaten er geen passagiers op.

Het ongeval gebeurde maandagavond in het Berlijnse stadsdeel Spandau. De chauffeur van Flixbus, een Europese aanbieder van Intercitybussen, bleef zelf ook ongedeerd. De dubbeldekker kwam wel helemaal vast te zitten. Er kwam een kraanwagen aan te pas om de bus onder de brug uit te krijgen. Die is slechts 3,40 meter hoog, terwijl de bus ongeveer vier meter hoog was. De Berlijnse hulpdiensten moeten overigens wel vaker uitrukken naar dezelfde locatie, omdat vrachtwagens zich er vastrijden.

Berliner Feuerwehr
Berliner Feuerwehr
Berliner Feuerwehr
Berliner Feuerwehr
Berliner Feuerwehr9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronald Van Beersel

  Een dubbeldekker scheelt maar 20 tot 40 cm van een standard bus , en dit is wel meer dan 40 cm , denk zelfs dat een standard bus er niet onder geraakte , vermoedelijk met gsm of gps bezig

 • Tim VD Wijngaert

  Berlijn wou ook een Londense Bus.dus doen ze dat zo

 • Jurgen Van Den Bergh

  Er is een brug tegen mijn bus gereden edelachtbare.

 • Reinhard Dauwe

  Een cabriobus dus!

 • Frank De Witte

  Hoogte inschatten?? Een buschauffeur moet toch de hoogte van zijn voertuig kennen en verkeersborden kunnen lezen? Direct rijbewijs intrekken zou ik zeggen, wat een ramp zou het niet geweest zijn moesten er mensen op die bus gezeten hebben?