Chauffeur dubbeldekker schat hoogte van brug verkeerd in

Berliner Feuerwehr
In Berlijn is een dubbeldekker tegen een brug gereden. Het dak van de bus werd volledig losgerukt. Gelukkig zaten er geen passagiers op.

Het ongeval gebeurde maandagavond in het Berlijnse stadsdeel Spandau. De chauffeur van Flixbus, een Europese aanbieder van Intercitybussen, bleef zelf ook ongedeerd. De dubbeldekker kwam wel helemaal vast te zitten. Er kwam een kraanwagen aan te pas om de bus onder de brug uit te krijgen. Die is slechts 3,40 meter hoog, terwijl de bus ongeveer vier meter hoog was. De Berlijnse hulpdiensten moeten overigens wel vaker uitrukken naar dezelfde locatie, omdat vrachtwagens zich er vastrijden.

Berliner Feuerwehr
Berliner Feuerwehr
Berliner Feuerwehr
Berliner Feuerwehr
Berliner Feuerwehr7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronald Van Beersel

  Een dubbeldekker scheelt maar 20 tot 40 cm van een standard bus , en dit is wel meer dan 40 cm , denk zelfs dat een standard bus er niet onder geraakte , vermoedelijk met gsm of gps bezig

 • Tim VD Wijngaert

  Berlijn wou ook een Londense Bus.dus doen ze dat zo

 • Jurgen Van Den Bergh

  Er is een brug tegen mijn bus gereden edelachtbare.

 • Frank De Witte

  Hoogte inschatten?? Een buschauffeur moet toch de hoogte van zijn voertuig kennen en verkeersborden kunnen lezen? Direct rijbewijs intrekken zou ik zeggen, wat een ramp zou het niet geweest zijn moesten er mensen op die bus gezeten hebben?

 • Peter Buyck

  Tja voordeel van de twijfel... wie weet was die chauffeur zich nog aan het wennen met een dubbeldekker na jaren een gewone te hebben bestuurd. Idem voor ons als we na tientallen jaren manuele versnelling met automaat gaan rijden of van 'korte neus' naar 'lange neus'...