Chauffeur Abdeslam vrijgelaten onder voorwaarden

Hamza Attou
rv Hamza Attou
Hamza Attou (23), één van de verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs die aan Frankrijk was overgeleverd, is door het Franse gerecht vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt RTL en het nieuws wordt door gerechtelijke bronnen bevestigd. 

Hamza Attou werd opgepakt op zaterdag 14 november 2015, samen met Mohamed Amri (27). Volgens hun advocaten werden de twee mannen in de nacht van 13 op 14 november opgebeld door Salah Abdeslam, die zich op dat moment in Parijs bevond en hen vroeg hem te komen halen. De twee reden naar Parijs en reden vervolgens terug naar Brussel, met Abdeslam in hun gezelschap. Op de terugweg werden ze tot driemaal toe gecontroleerd door de Franse politie, maar niet tegengehouden.

Eenmaal in Brussel verliet Mohammed Amri de wagen, waarna Attou een derde verdachte, Ali Oulkadi, belde en die vroeg naar het metrostation Bockstael in Laken te komen. Oulkadi haalde beide mannen, Attou en Abdeslam, daar op en ging met hen naar een café. Daar bekende Salah Abdeslam dat hij betrokken was bij de aanslagen in Parijs en dat zijn broer Brahim zichzelf daarbij had opgeblazen. Na dat gesprek bracht Oulkadi Salah Abdeslam naar Schaarbeek. Attou werd nog diezelfde zaterdag opgepakt, net als Mohammed Amri.

Eind juni 2016 werd Hamza Attou aan het Franse gerecht overgeleverd en vervolgens in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld voor heling van misdadigers, een misdrijf waarvoor hij zes jaar cel riskeert. Bij een eventuele veroordeling kan hij wel zijn celstraf uitzitten in België.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Van den Bulck

  Ze doen maar, zijn we toch al gewoon. Totdat debom barst !!!

 • Mark Wijgers

  Zelfs geen werkstraf, dus wel een hèèl brave ... !

 • Patricia De Baerdemaeker

  Laat ze maar los...

 • Sven Kerstens

  Onbegrijpelijk!

 • frank triolet

  En dat loopt vrij. Tot er weeeeer iets gebeurt en dan weeeer gekend door gerecht