Charlie Hebdo gaat weer wekelijks verschijnen

AFP
Het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo ligt vanaf volgende week weer wekelijks in de kiosken. Dat heeft redactiechef Gérard Biard laten weten, meldde de krant Le Figaro vandaag.

Tien medewerkers van het blad, onder wie vijf tekenaars, kwamen op 7 januari bij de aanslag door twee terroristen op het redactiebureau in het oosten van Parijs om het leven. Ook twee agenten werden doodgeschoten. Biard was tijdens de aanslag in Londen.

Een week erna kwam een nummer uit waarvan acht miljoen exemplaren zijn gedrukt, een record in de Franse pers. Op de voorpagina stond een cartoon van de profeet Mohammed. Een traan biggelt over zijn wang en hij houdt een bordje omhoog met de tekst ,,Je suis Charlie'', de woorden waarmee velen hun afschuw over de aanslag uitten.

Compromis
Volgens Briard waren er onder de redactieleden die de aanslag overleefden, mensen die onmiddellijk weer aan de slag wilden gaan en anderen die behoefte aan enige tijd rust hadden. Het compromis was dat het blad vanaf 25 februari weer wekelijks gaat verschijnen.

Zoals ook voor de aanslag het geval was, zal maandag over de voorpagina van het nieuwe nummer worden beslist, rekening houdend met de actualiteit.

AFP