Chaos op weg naar Glastonbury Festival: muziekfans tot 12 uur onderweg

REUTERS
Het is chaos op weg naar het Glastonbury festival, in het zuidwesten van Engeland. Festivalgangers die met de auto komen, zijn tot twaalf uur onderweg voor ze op het terrein kunnen, zo meldt de Britse zender BBC. De organisatoren verwijzen naar de slechte wegcondities als gevolg van het natte weer. Ze roepen mensen op om te wachten met te vertrekken.

Op Twitter regent het berichten van festivalgangers die al uren vastzitten in het verkeer. Muziekliefhebbers tweeten dat ze er zes uur over doen om drie kilometer af te leggen. Een andere twitteraar zit al elf uur in de auto en een fan deed er zelfs korter over om van Las Vegas in Engeland te komen dan van Essex naar Glastonbury.

Organisator Michael Eavis heeft zijn verontschuldigingen aangeboden. "We vragen de bezoekers om later te komen", zegt hij. Volgens hem zijn veel mensen vroeger dan gewoonlijk naar Glastonbury afgezakt, zelfs voor de parkings en het festivalterrein open gingen. Dat gebeurde om 8 uur, maar het duurt uren voor mensen de wei op kunnen. Het terrein zelf is erg zompig, sommige kampeerterreinen zijn al herschapen in een modderbad, aldus de BBC.

De gelukkigen die het grootste openluchtmuziekfestival ter wereld wel bereiken, kunnen dit jaar onder meer genieten van de hoofdacts Muse, Coldplay en Adele. ZZ Top, Earth Wind & Fire, Cyndi Lauper en Art Garfunkel staan ook in de line-up, evenals Foals, Beck, Disclosure, Jess Glynne en Ellie Goulding.

Het compilatie-album dat na het festival wordt uitgebracht, zal worden opgedragen aan de Britse parlementariër Jo Cox. Zij werd vorige week vermoord na een ontmoeting met kiezers in haar district.

REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS